ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ετήσια αύξηση 3,6% εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή, μηνιαία πτώση 0,5%

Σε σχέση με τον Αύγουστο 2021, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (+9,6%)

ΚΥΠΕ

Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Σεπτέμβριο 2021 αυξήθηκε κατά 3,6% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 0,5%, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που αναρτάται στην ιστοσελίδα της Στατιστικής Υπηρεσίας, για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2021, σημειώθηκε αύξηση 1,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2020, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο και Μεταφορές παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές με ποσοστά +15,2% και +12,4% αντίστοιχα.

Σε σχέση με τον Αύγουστο 2021, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (+9,6%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Μεταφορές (+6,7%).

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2020 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστό +25,5%, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα με ποσοστό +3,0%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση