ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετήσια μείωση 41,4% στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο

Έφτασε σε επίπεδα προ πανδημίας

ΚΥΠΕ

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Ιουλίου μειώθηκε ετησίως κατά 41,4% και έφτασε σε επίπεδα προ πανδημίας. Αυτό αποδίδεται κυρίως στους τομείς υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης, ενώ ο Ιούλιος ήταν ο πρώτος ολόκληρος μήνας κατά τον οποίο τερματίστηκε η αυτόματη ανανέωση των εγγραφών από το Τμήμα Εργασίας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Ιουλίου 2021, έφτασε τα 18.950 πρόσωπα. Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούλιο 2021 μειώθηκε στα 22.778 πρόσωπα σε σύγκριση με 26.429 τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2020 σημειώθηκε μείωση 13.363 προσώπων ή 41,4% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (μείωση 5.743), του εμπορίου (μείωση 2.106), των μεταφορών και αποθήκευσης (μείωση 756), της μεταποίησης (μείωση 704), των διοικητικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων (μείωση 518) και των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων (μείωση 509).

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με ενημέρωση του Τμήματος Εργασίας, από την Τρίτη 15 Ιουνίου, 2021, τερματίστηκε η αυτόματη ανανέωση των εγγραφών και η διαδικτυακή πλατφόρμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ενεργοποιήθηκε για να επιτρέπει την εγγραφή νέας αίτησης για εξεύρεση εργασίας, την ανανέωση της, όπως επίσης και την καταχώρηση κενής θέσης εργασίας. Η νέα αυτή ρύθμιση ενδεχομένως να επηρεάζει τη σύγκριση των μηνιαίων στοιχείων ανεργίας που καταγράφονται μέσω της νέας αυτής διαδικασίας με τα στοιχεία που καταγράφονταν από τις προηγούμενες διαδικασίες και η οποία αξιολογείται από το Τμήμα Εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση