ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:56
 

ΕΤΥΚ: Ουδέποτε αρνηθήκαμε διάλογο με την Ελληνική

Η τράπεζα καταπατά τις συμφωνίες και ετσιθελικά θέλουν να επιβάλουν τις απόψεις τους τονίζει

Newsroom K

Την θετική της ανταπόκριση για διάλογο και ανανέωση της συλλογικής σύμβασης με την Ελληνική Τράπεζα υπογραμμίζει η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου.

Σε νέα εγκύκλιό της η ΕΤΥΚ αναφέρει, μεταξύ άλλων πως η Ελληνική πείθει τα ΜΜΕ για τις απόψεις της, ενώ οι απόψεις της Οργάνωσης επί της διαφωνίας με την τράπεζα δεν τύχουν ανάλογης προβολής.

Εντούτοις, σε σχέση με τη διαφωνία με την τράπεζα, τονίζει πως η Ελληνική αρνήθηκε να ανανεώσει τη συλλογική σύμβαση παρά το ότι η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου υπέδειξε στην τράπεζα να προχωρήσει στην ανανέωση αυτή. Θέση που αντιτίθεται σε σχέση με την αντίστοιχη της Ελληνικής.

Στη συνέχεια, στην εγκύκλιό της η ΕΤΥΚ αναφέρει πως η τράπεζα καταπατά αυθαίρετα τις συμφωνίες και τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, ενώ αρνείται και να συμμορφωθεί στις υποδείξεις / αποφάσεις της Υπουργού Εργασίας.

Την ίδια ώρα, συμπληρώνει πως η Οργάνωση ενώπιον της Υπουργού Εργασίας εξέφρασε κατ’ επανάληψη τη θέση ότι είναι έτοιμη να συζητήσει οποιανδήποτε νέα πρόταση καταθέσει η Τράπεζα για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και φυσικά οποιαδήποτε νέα συμφωνία ότι θα είναι δεσμευτική. Μέχρι τότε όμως, εξηγεί, η Ελληνική έχει υποχρέωση να εφαρμόσει την υφιστάμενη συμφωνία. Κάτι που τους υπέδειξε και η κα Υπουργός Εργασίας και την αγνόησε η Ελληνική, κατά την ΕΤΥΚ.

Ταυτόχρονα, η Οργάνωση διερωτάται γιατί οι εισηγήσεις της τράπεζας προς τη Γενική Συνέλευση των μετόχων που είχαν σχέση με τις αμοιβές σε δύο διαφορετικά ψηφίσματα, απορρίφθηκαν.

"Η ΕΤΥΚ θέλει να διαβεβαιώσει όλους τους συναδέλφους της Ελληνικής Τράπεζας, ότι θα είναι δίπλα τους αγωνιζόμενη να προστατεύσει ότι για δεκαετίες με τους αγώνες τους κατοχύρωσαν και φυσικά να αποκαταστήσει τους νέους συναδέλφους που προήλθαν από την εξαγορά του Συνεργατισμού. Επίσης η ΕΤΥΚ θα αγωνιστεί για τη μονιμοποίηση των έκτακτων υπαλλήλων της Ελληνική Τράπεζας. Κλείνοντας και για αποφυγή παρερμηνειών τονίζουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε αλλαγές στη δομή και αξιολόγηση στις Τράπεζες, με τρόπο που να διασφαλίζουν την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και όχι να εδραιώσουμε τις αυθαιρεσίες", καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ περιμένει από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο

«Ακόμη μια κοτούλα μίλησε. Έχεις κότσια κύριε, δείξε τα, αν όχι πήγαινα στο κοτέτσι σου!!! »
ΑΚΑ  |  08:53

Άρθρο Τσαβούσογλου στους NYT: Γιατί η Τουρκία πολεμά στη Συρία

«Για τον Τσαβούσογλου όσοι αντιτίθενται στα σχέδια της Τουρκίας είναι τρομοκράτες. Τώρα πρόσθεσαν στη ...»
ΑΚΑ  |  08:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X