ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eurostat: Πτώση της παραγωγής στις κατασκευές σε ευρωζώνη και ΕΕ

Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για τον Δεκέμβριο

ΚΥΠΕ

Πτώση κατά 2,5% στην ευρωζώνη και κατά 2,0% στην ΕΕ κατέγραψε η παραγωγή στον τομέα των κατασκευών τον Δεκέμβριο του 2022 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την Κύπρο δεν υπάρχουν ενημερωμένα στοιχεία για τον Δεκέμβριο καθώς βρίσκεται μεταξύ των χωρών που δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν μηνιαία στοιχεία.

Όπως αναφέρεται, η παραγωγή στις κατασκευές είχε μειωθεί τον Νοέμβριο κατά 0,1% στην ευρωζώνη και είχε αυξηθεί κατά 0,1% στην ΕΕ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2022 η παραγωγή στις κατασκευές μειώθηκε σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021 κατά 1,3% στην ευρωζώνη και κατά 0,4% στην ΕΕ.

Η ετήσια παραγωγή στον συγκεκριμένο τομέα για το σύνολο του 2022, αυξήθηκε κατά 2,3% στην ευρωζώνη και κατά 2,6% στην ΕΕ συγκριτικά με το 2021.

Ανά τομέα σε μηνιαία βάση, στην ευρωζώνη καταγράφηκε μείωση στις εργασίες πολιτικού μηχανικού κατά 4,0% και στις κατασκευές κτηρίων κατά 2,3% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Στην ΕΕ την ίδια περίοδο καταγράφηκε μείωση της παραγωγής κατά 2,4% στις εργασίες πολιτικού μηχανικού και κατά 2,0% στις κατασκευές κτηρίων.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η μεγαλύτερη μείωση σε μηνιαία βάση στην παραγωγή στις κατασκευές καταγράφηκε στη Γερμανία (-8,0%) ενώ ακολουθούσαν η Αυστρία (-7,6%) και η Πολωνία (-3,8%).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Σλοβενία (+10,6%), τη Σλοβακία (+9,5%) και τη Σουηδία (+4,3%).

Σε ετήσια βάση, ανά τομέα, στην ευρωζώνη καταγράφηκε μείωση στις εργασίες πολιτικού μηχανικού κατά 1,5% και στις κατασκευές κτηρίων κατά 1,3% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021.

Στην ΕΕ την ίδια περίοδο καταγράφηκε μείωση κατά 0,9% στις κατασκευές κτηρίων και αύξηση 0,6% στις εργασίες πολιτικού μηχανικού.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η μεγαλύτερη ετήσια μείωση στην παραγωγή στις κατασκευές καταγράφηκε στη Γερμανία (-8,2%), και ακολουθούσαν η Ισπανία (-6,3%) και η Αυστρία (-6,0%).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Σλοβενία (+74,5%), τη Ρουμανία (18,4%) και τις Κάτω Χώρες (+4,9%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση