ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eurostat: Το 2,1% των εργαζομένων στην ΕΕ εργάστηκε μέσω υπηρεσιών προσωρινής εύρεσης εργασίας

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό αντιπροσώπευε το 2,5% των απασχολούμενων ανδρών ηλικίας 20-64 ετών

ΚΥΠΕ

Το 2019, το 2,1% των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ηλικίας 20-64 ετών εργάστηκε μέσω υπηρεσιών προσωρινής εύρεσης εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η Eurostat. Σε επίπεδο ΕΕ, αυτό αντιπροσώπευε το 2,5% των απασχολούμενων ανδρών ηλικίας 20-64 ετών και ένα ελαφρώς μικρότερο ποσοστό των εργαζομένων γυναικών (1,7%).

Σε περιφερειακό επίπεδo αυτή η μορφή απασχόλησης ήταν πιο συχνή στις Βόρειες Κάτω Χώρες με 6,6%. Αυτή η περιοχή περιλαμβάνει τις επαρχίες του Γκρόνινγκεν, του Φρίσλαντ και του Ντρέντε. Ακολούθησε η Βρέμη στη Γερμανία (5,3%) και τρεις περιοχές στην Ισπανία: Ανατολική, Βορειοδυτική και Βορειοανατολική Ισπανία (όλες 5,1%).

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η περιοχή που περιλαμβάνει τα νησιά της Ιταλίας Σαρδηνία και της Σικελία, κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό εργαζομένων που εργάζονται με αυτό τον τρόπο (0,2%) σε όλες τις περιοχές της ΕΕ με διαθέσιμα δεδομένα. Ακολουθεί η Αττική στην Ελλάδα, η Κεντρική Ουγγαρία, η Μεγάλη Πεδιάδα και η Βόρεια Ουγγαρία (και 0,3%). Η Eurostat δεν διαθέτει στοιχεία για την Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση