ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γ. Εισαγγελέας: Καταχωρήθηκε στο δικαστήριο υπόθεση εναντίον της Τρ. Κύπρου

Απέρριψε τις επικρίσεις που δέχθηκε η Νομική Υπηρεσία για μη παρουσία εκπροσώπου της σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου που συζήτησε το θέμα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Νομική Υπηρεσία έχει ήδη καταχωρήσει στο δικαστήριο μια υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου για καταχρηστικές ρήτρες, δήλωσε την Τετάρτη, στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, απορρίπτοντας την ίδια ώρα τις επικρίσεις, που δέχθηκε η Νομική Υπηρεσία λόγω της μη παρουσίας εκπροσώπου της σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου που συζήτησε το θέμα.

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι οι δύο άλλες υποθέσεις είναι εδώ και καιρό έτοιμες για καταχώρηση στο δικαστήριο, κάτι που δεν κατέστη μέχρι σήμερα εφικτό λόγω κάποιων προβλημάτων, που παρουσιάζονται σε αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, όπως είπε.

Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε, επίσης ότι η καταχώρηση και αυτών των υποθέσεων αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών.
Αναφορικά με τις επικρίσεις στη Βουλή εναντίον της Νομικής Υπηρεσίας λόγω της μη παρουσίας εκπροσώπου της Υπηρεσίας στη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα των καταχρηστικών ρητρών των τραπεζών, ο κ. Κληρίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η Νομική Υπηρεσία δεν έχει καμία πρόθεση για παραγνώριση του έργου που συντελείται στις Επιτροπές της Βουλής «και εκεί και όπου απαιτείται η παρουσία της πάντα προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες, έτσι ώστε να παρίσταται και να συνδράμει στο έργο της».

Επανέλαβε την έκκλησή του όπως δίδεται ικανοποιητική χρονική προθεσμία κατά τη σύγκληση των συνεδριών «έτσι ώστε να είναι δυνατή η διενέργεια διευθετήσεων που να καθιστούν εφικτή την παρουσία εκπροσώπων της Νομικής Υπηρεσίας σε αυτές».

«Δυστυχώς αυτό δεν έχει ακόμη διευθετηθεί. Αποστέλλονται ειδοποιήσεις με πάρα πολύ μικρές προθεσμίες, με στενά περιθώρια, που καθιστούν αδύνατη την παρουσία λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας λόγω των ειλημμένων υποχρεώσεων που έχουν ενώπιον δικαστηρίων οι οποίες δεν μπορούν να αναβληθούν», είπε.

«Αν δεν μπορούν να γίνουν άλλες διευθετήσεις, τότε αναπόφευκτη είναι η απουσία μελών της Νομικής Υπηρεσίας από αυτές τις συνεδριάσεις», είπε, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη του για αυτή την κατάσταση.

Είπε ότι έχει αποστείλει επιστολές προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για ρύθμιση αυτού του θέματος «το οποίο συνεχώς παρουσιάζει αυτού τους είδους τα προβλήματα».

Σημείωσε ότι η Νομική Υπηρεσία «είναι πάντα πρόθυμη να παραστεί και να συνδράμει παραγωγικά και καλά προετοιμασμένα στο έργο των Επιτροπών φτάνει να δίδεται ικανοποιητική προθεσμία κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει σήμερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X