ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γερμανία: Μέτρα στήριξης 65 δισ. ευρώ για τον πληθωρισμό και τις τιμές ενέργειας

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο από τα τρία πακέτα στήριξης μέχρι στιγμής» είπε ο κ. Σολτς σε συνέντευξη Τύπου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Γερμανία θα διαθέσει 65 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρίτο πακέτο στήριξης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και των υψηλών τιμών ενέργειας, ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν προτάσεις για επέκταση των φθηνών εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και φορολογικές ελαφρύνσεις 1,7 δισ. ευρώ για 9.000 εταιρείες που πλήττονται ιδιαίτερα από την ενεργειακή κρίση, συμφωνήθηκαν από τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς την Κυριακή.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο από τα τρία πακέτα στήριξης μέχρι στιγμής» είπε ο κ. Σολτς σε συνέντευξη Τύπου, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα αποθέματα ενέργειας της χώρας θα είναι αρκετά για το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τον κ. Σολτς, η γερμανική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα έκτακτα έσοδα από την επιβολή φορολογίας για τη μείωση των τελικών τιμών καταναλωτή για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

Ο Σολτς είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να διασυνδέσει συγκεκριμένες κοινωνικές παροχές στο σημερινό ποσοστό πληθωρισμού ή σε ποσοστό πληθωρισμού μελλοντικών εκτιμήσεων, ενώ θα διαθέσει κονδύλια 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την προσφορά εκπτώσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία κατέληξαν σε συμφωνία για το νέο οικονομικό πακέτο στήριξης το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές.

Μεταξύ άλλων οι κυβερνητικοί εταίροι συζητούσαν την παροχή στοχευμένης βοήθειας σε συνταξιούχους και φοιτητές, μειώσεις φόρων και ένα μέτρο για να αντικαταστήσει το μειωμένο εισιτήριο των μέσων μαζικής μεταφοράς, η ισχύς του οποίου έληξε.

Στα μέσα της εβδομάδας ο κ. Σολτς είχε προαναγγείλει «ένα πακέτο βοήθειας το οποίο θα είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και όσο το δυνατόν πιο στοχευμένο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση