ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για κινδυνολογία μιλά η ΑΣΔΥΚ ενόψει απόφασης για τους μισθούς

«Αναφερόμαστε σε μια απόφαση η οποία θα απορρίπτει την έφεση που ο Γενικός Εισαγγελέας έχει καταχωρήσει εναντίον της δικαίωσης όσων εργάζονται στο δημόσιο»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Για άκρατη κινδυνολογία και παραπληροφόρηση που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη σε σχέση με τις συνέπειες στην οικονομία από μια θετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους δημοσίους υπαλλήλους, με μοναδικό στόχο η δικαιοσύνη να μην αφεθεί να λειτουργήσει αμερόληπτα, αντικειμενικά και με βάση τους κανόνες δικαίου, κάνει λόγο η ΑΣΔΥΚ.

Το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ, με σημερινή του ανακοίνωση, «παρατηρεί με ιδιαίτερη ανησυχία την άκρατη κινδυνολογία που διάφοροι φορείς, οργανώσεις εργοδοτών, κυβερνητικοί κύκλοι αλλά και αυτόκλητοι δημοσιογράφοι έχουν αναπτύξει τις τελευταίες μέρες, σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, σε σχέση με τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην οικονομία μια θετική, ενδεχομένως, απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους δημοσίους υπαλλήλους».

«Αναφερόμαστε, ασφαλώς, σε μια απόφαση η οποία θα απορρίπτει την έφεση που ο Γενικός Εισαγγελέας έχει καταχωρήσει εναντίον της δικαίωσης όσων εργάζονται στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα, πρωτόδικα από το Διοικητικό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές τις μονομερείς αποκοπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία 7 περίπου χρόνια στους μισθούς και στις συντάξεις τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι «η έκταση όσο και το μέγεθος της υπερβολής και της παραπληροφόρησης σε σχέση με την δήθεν ‘οικονομική καταστροφή’ που μπορεί να επέλθει έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη! Άλλοτε ακούγονται €800 εκ. ως άμεσο κόστος και άλλοτε €3 δις που το κράτος θα πρέπει να καταβάλει. Υπάρχουν φήμες ακόμα και για νέα κουρέματα αλλά και νέα μνημόνια που η Κύπρος, τάχατες, θα υποχρεωθεί να υπογράψει. Και όλα αυτά με ένα και μοναδικό στόχο. Η δικαιοσύνη να μην αφεθεί να λειτουργήσει αμερόληπτα, αντικειμενικά και με βάση τους κανόνες δικαίου».

Η ΑΣΔΥΚ αναφέρει, επίσης, ότι «μια τάξη εργαζομένων, επειδή κατάφερε, με σκληρούς αγώνες, μέσα από τα χρόνια να τηρήσει και να διατηρήσει τις ισορροπίες στους όρους απασχόλησης και αμοιβής της, έχει γίνει στόχος και πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει την κρίση που άλλοι (τραπεζίτες, ντιβέλοπερς, μεγαλοδικηγόροι και λογιστές) με την απληστία και τις αλόγιστες πράξεις και παραλείψεις τους έχουν προκαλέσει. Στο όνομα δε των ανέργων που έχουν δημιουργήσει, ο κάθε εργαζόμενος στο δημόσιο θα πρέπει να μάθει να ζει με λιγότερα και χωρίς να αναμένει τίποτα. Απλά να ευχαριστεί για το ότι έχει ακόμη δουλειά».

«Ρωτήσαμε και ερωτούμε ξανά: Εάν η οικονομία κινδυνεύει γιατί τερματίστηκε η έκτακτη εισφορά που ήταν για όλους τους εργαζόμενους (δημόσιους και ιδιωτικούς) και δεν παρέμεινε τουλάχιστον για όσους λαμβάνουν €2.000/μήνα και άνω; Γιατί τερματίστηκε ο φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας που απέδιδε στο κράτος €100εκ./χρόνο και δεν συνέχισε να επιβάλλεται για όσους έχουν περιουσία €500,000 και άνω, με ανάλογα προσαρμοσμένα ποσοστά;», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΑΣΔΥΚ διερωτάται επίσης «γιατί στα χρόνια που ακολούθησαν, μετά το 2012-2013, δεν λήφθηκαν άλλα δικαιότερα μέτρα που να αγγίζουν όλους τους πολίτες, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του καθενός και από όλες τις ομάδες του πληθυσμού, συνέχισαν να στοχοποιούνται μόνο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο; Γιατί οι οφειλές προς το φόρο εισοδήματος (που δεν είναι από τους μισθοσυντήρητους εργαζόμενους), την περίοδο της κρίσης, αφέθηκαν να αυξηθούν κατά €600εκ. για να ξεπεράσουν σήμερα τα €2δις;»

«Την απάντηση στη συνεχιζόμενη αυτή αδικία ευελπιστούμε πως θα τη δώσει σταθερά και ξεκάθαρα, για ακόμη μια φορά, η δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση