ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για την πορεία των επενδυτικών προγραμμάτων του Μπαχρέιν ενημερώθηκε ο Πρόεδρος

Ακολούθως ο κ. Αναστασιάδης ξεναγήθηκε στους χώρους του Συμβουλίου

ΚΥΠΕ

Για την πορεία των επενδυτικών προγραμμάτων του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μπαχρέιν ενημερώθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα.

Ανακοίνωση της προεδρίας αναφέρει ότι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, υποδέχθηκε στο κτήριο του Συμβουλίου, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Μπαχρέιν Shaikh Mohammed bin Mubarak Al Khalifa.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνόδευαν ο Υπουργοί Εξωτερικών, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Υφυπουργός Τουρισμού και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνάντηση, στην οποία παρακάθισε μαζί με τους Υπουργούς που τον συνοδεύουν και τα μέλη του Συμβουλίου, ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΣΟΑ Khalid Embrahim Humaidan για την πορεία των επενδυτικών προγραμμάτων του Συμβουλίου και τις μελλοντικές του δράσεις, αλλά και τους βασικούς τομείς προτεραιοτήτων του Συμβουλίου, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, ο τουρισμός, η κατασκευαστική βιομηχανία, η εκπαίδευση και οι υπηρεσίες υγείας, η παροχή χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών και η κτηματαγορά.

Κατά τη συνάντηση, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδη αναφέρθηκε από πλευράς της στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού, επισημαίνοντας τις ευκαιρίες που παρέχονται μέσα από ένα συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ανάμεσα σε άλλα, η κ. Πηλείδη είπε ότι το Μνημόνιο Συναντίληψης που θα υπογραφεί αργότερα σήμερα μεταξύ των δύο χωρών θα δώσει ώθηση στον τομέα του εμπορίου, και εισηγήθηκε την πραγματοποίηση ενός επιχειρηματικού φόρουμ στην Κύπρο όπου οι επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τρόπους πιθανής συνεργασίας.

Επεσήμανε, επίσης, τα κίνητρα προσέλκυσης επενδύσεων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι στην Κύπρο θα επενδυθεί μισό δισεκατομμύριο ευρώ τα προσεχή χρόνια για την πράσινη οικονομία μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αναφέρθηκε δε στις προσπάθειες για αύξηση των εξαγωγικών προϊόντων της Κύπρου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εξευρεθούν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Μπαχρέιν.
Στη συνέχεια απαντήθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις που υπέβαλαν οι Κύπριοι Υπουργοί προς τα μέλη του Συμβουλίου.

Σε ερώτηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΟΑ είπε ότι το Συμβούλιο εμπλέκεται σε δέκα διεθνείς αγορές και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε δεκάδες εκ. δολάρια ετησίως.

Σε ερώτηση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Περδίου για τα σχέδια του Συμβουλίου για ανάπτυξη των παραλιών και του τουρισμού του Μπαχρέιν, ο Υπουργός Τουρισμού της χώρας Zayed Rashid Al Zayani αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της χώρας του για ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και σημείωσε ότι εξετάζουν θέματα επέκτασης των δρομολογίων του εθνικού αερομεταφορέα του Μπαχρέιν, την Gulf air, παγκοσμίως.

«Η Κύπρος ήταν ένας από τους πρώτους προορισμούς στους οποίους επιστρέψαμε μετά το lockdown που επιβλήθηκε λόγω πανδημίας. Έχουμε ένα πολύ επιτυχημένο δρομολόγιο προς την Κύπρο και έχουμε συνδεσιμότητα με την Κύπρο και την Ελλάδα μέσω Gulf air. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να έχουμε την Κύπρο ως κόμβο προς την Ευρώπη και ίσως και προς τις ΗΠΑ. Εξετάζουμε την πρόσβαση στην αμερικανική αγορά και μια από τις επιλογές είναι μέσω απευθείας πτήσεων ή μέσω διαμετακομιστικού σταθμού στην Ευρώπη», είπε ο Υπουργός Τουρισμού του Μπαχρέιν, προσθέτοντας ότι όλα αυτά θα συζητηθούν κατά την απογευματινή κατ΄ιδίαν συνάντηση που θα έχει με τον κ. Περδίο.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους χώρους του Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Πόσα, άραγε, χρυσά διαβατήρια θα πωλήσει ο πρόεδρος μας μέσω του δικηγορικού του γραφείου, σε Μπαχρεϊνούς?

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση