ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι 4 παράγοντες για σταδιακή άρση των μέτρων

Ολοκληρώθηκαν οι συσκέψεις στο προεδρικό με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων και με τους εταίρους της οικοδομικής βιομηχανίας

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε την Τρίτη, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τις συντεχνίες και στη συνέχεια σύσκεψης με εταίρους της οικοδομικής βιομηχανίας, με θέμα την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Μετά τις συσκέψεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε δύο συσκέψεων με κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να τους ενημερώσει για την υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για να ακούσει τις απόψεις τους σε σχέση με την ολοκλήρωση της στρατηγικής που ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τόσο οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην πρώτη σύσκεψη όσο και οι εταίροι της οικοδομικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη δεύτερη σύσκεψη, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους σε σχέση με τα μέτρα που έλαβε μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση και κατέθεσαν τις θέσεις τους αναφορικά με τον σχεδιασμό για σταδιακή άρση των περιορισμών και επαναλειτουργία τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τις συσκέψεις, τόνισε ότι η στρατηγική για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνηση της οικονομίας θα εξαρτηθεί πλήρως από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας, τη συστηματική παρακολούθηση μέσω δειγματοληπτικών ελέγχων, αλλά και τη δυνατότητα λήψης και διατήρησης μέτρων ασφάλειας.

Η υπό αναφορά στρατηγική είναι υπό επεξεργασία από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή και αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στις 29 Απριλίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση