ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βουλή: Ενέκρινε επέκταση εξουσιών Υπ. Εργασίας για επιδόματα

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του

ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο, με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος, το νομοσχέδιο με το οποίο επεκτείνεται η περίοδος εφαρμογής των ειδικών διατάξεων της νομοθεσίας μέχρι και την 31η Ιουλίου 2021, με τις οποίες παρέχονται προσωρινές εξουσίες στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Με τις προσωρινές εξουσίες, η Υπουργός αποφασίζει άμεσα για ορισμένα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως το ειδικό επίδομα ασθενείας, η ειδική άδεια και το ειδικό ανεργιακό επίδομα, που αποσκοπούν στην καλύτερη διαχείριση της πανδημίας και ενόψει της συνεχιζόμενης κατάστασης που επικρατεί.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο, η επέκταση των εξουσιών της Υπουργού κρίθηκε αναγκαία να γίνει τώρα, καθώς επίκειται η διάλυση της παρούσας σύνθεσης της Βουλής των Αντιπροσώπων και η διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη της νέας σύνθεσης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρία του, ημερομηνίας 17.3.2021, μετά από Πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση