ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΔΕΔΕ συμμετέχει στην πανεργατική στάση εργασίας την Πέμπτη

Σε ανακοίνωση της σημειώνει πως οι μισθοί έχουν παραμείνει στάσιμοι εδώ και χρόνια

H Συντεχνία Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας (ΔΕΔΕ), σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που διεξήχθη την Τρίτη, αποφάσισε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, όπως παροτρύνει τα μέλη της να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και να λάβουν μέρος στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, από τις 12:00 μέχρι τις 15:00, εκφράζοντας την ετοιμότητα των εργαζομένων για διαφύλαξη και προάσπιση της Α.Τ.Α.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, για να λάβει κάποιο μέλος της μέρος στην απεργία, χρειάζεται να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στη Γραμματεία του αντίστοιχου τμήματος και να ενημερώσει ότι απεργεί. Όποιος/α από τα μέλη της ΔΕΔΕ θέλει να απεργήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με τη Συντεχνία, διευκρινίζει περαιτέρω.

Σημειώνει ότι η Α.Τ.Α. αποτελεί άμεσο εργαλείο αποκατάστασης των εισοδημάτων των εργαζομένων, έναντι της ολοένα αυξανόμενης ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων. 

Προσθέτει πως οι μισθοί των Ειδικών Επιστημόνων και Επιστημονισσών έχουν παραμείνει στάσιμοι εδώ και χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός ανεβαίνει και το κόστος ζωής καθίσταται δυσβάσταχτο και δηλώνει πως απαιτεί να εφαρμοστεί η τιμαριθμική αναπροσαρμογή και για εργαζόμενους και εργαζόμενες σε καθεστώς ωρομίσθιων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση