ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:46
 

Η καινοτομία συναντά το σχεδιασμό

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Δελτίο Τύπου

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη φωτοβολταϊκού συστήματος (ΦΒ) ενσωματωμένου στο κτήριο (Building Integrated Photovoltaic System –BIPVs) με τη χρήση γυαλιού, και η εγκατάστασή του στην πρόσοψη κτηρίων, αποτελεί το αντικείμενο έρευνας ενός καινοτόμου έργου που ξεκίνησε πρόσφατα στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών k-energyDeloitte – Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και της Ερευνητικής Μονάδας Ενεργειακής Αειφορίας ΦΩΣ του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ΦΒ συστήματος με τη χρήση γυαλιού που θα συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους οικοδομικούς κανονισμούς και θα εφαρμόζεται σε εμπορικά κτήρια. Επιπρόσθετα, το νέο προϊόν θα επιτρέπει στο φυσικό φως να διαπερνά το κτήριο, ενώ θα αποτρέπει την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία και θα συμβάλλει στη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας διασφαλίζοντας την άνεση των ενοίκων.

Το τελικό αποτέλεσμα του έργου θα είναι η παράδοση μίας ολοκληρωμένης λύσης ΦΒ ενσωματωμένου στο κτήριο από γυαλί για προσόψεις και για παράθυρα, αφού δοκιμαστεί πρώτα πιλοτικά σε υφιστάμενο κτήριο στην Κύπρο, και θα είναι έτοιμη για πιστοποίηση από επίσημο φορέα πιστοποίησης, έτσι ώστε να επιβεβαιώνεται πλήρης συμμόρφωση με τους κανονισμούς που αφορούν τα ΦΒ και την ασφάλεια των κτηρίων (το νέο πρότυπο για «BIPV» -EN 50583 ‘Photovoltaics in Buildings’, ως επίσης και τους εθνικούς κανονισμούς που αφορούν τις οικοδομές και ανακαινίσεις.

ο έργο το οποίο θα ασχοληθεί στο στάδιο του σχεδιασμού με όλες τις τεχνικές πολυπλοκότητες και θα βοηθήσει την ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων των επαγγελματιών του κλάδου, θα αναπτύξει μία λύση ΦΒ ενσωματωμένου στο κτήριο που θα εμπορικοποιηθεί και θα είναι διαθέσιμη στην αγορά μέχρι το τέλος του 2020, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά από αρχιτέκτονες/μηχανικούς σε νέα κτήρια στην Κύπρο, όπως καθορίζει η Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση σε Κτήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεστε στο Συντονιστή του έργου κ. Φάνο Καραντώνη στο +357 22 311234 ή περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα https://www.k-energy.com.cy/impact-bipv/

Μείνετε ενήμεροι για όλες τις δράσεις του έργου ακολουθώντας μας στο LinkedIn.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X