ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φυλακτού: Η Κυβέρνηση αναμένει αντιπρόταση για το νέο συνταξιοδοτικό

«Θα βάλουμε τους αναλογιστές μας να καταλήξουν σε μια εισήγηση για το πως θα διαμορφωθεί το νέο σχέδιο», είπε ο κ. Φυλακτού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση αναμένει την αντιπρόταση των εκπαιδευτικών Οργανώσεων, της ΠΑΣΥΔΥ και του Συνδέσμου Αστυνομίας σε ό,τι αφορά το νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, μετά το πέρας συνάντησης των συντεχνιών με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Φυλακτού ανέφερε πως κατά τη σημερινή συνάντηση, το Υπουργείο Οικονομικών επανέλαβε τη θέση της Κυβέρνησης και την απόφαση που επαναβεβαιώθηκε τον Ιούλιο 2019 για τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας για τους εισερχόμενους μετά το 2011.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, συνέχισε, επανέλαβαν το αίτημα τους για να γίνει συζήτηση και διάλογος στο πλαίσιο των Μεικτών Επιτροπών που έχουν αρμοδιότητα την επίλυση επαγγελματικών διαφορών στη Δημόσια και την Εκπαιδευτική Υπηρεσία και την Αστυνομία, δηλαδή της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού (ΜΕΠ), της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΜΕΠΕΥ) και της Μικτής Επιτροπής Αστυνομίας (ΜΕΠΑ) , με σκοπό στις συγκεκριμένες συζητήσεις που θα γίνουν να κατατεθούν και από την πλευρά των συντεχνιών προτάσεις για ένα νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο, το οποίο θα συμπληρώνει και θα διασφαλίζει τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των δημοσίων υπαλλήλων.

«Άρα, εκείνο που αναμένεται από τη δική μας πλευρά, αφού υπάρχει πρόθεση να μελετηθεί η αντιπρόταση που θα καταθέσουν οι συντεχνίες είναι εμείς το συντομότερο δυνατό να καταθέσουμε εμπεριστατωμένη μελέτη με τα στοιχεία που θα προκύψουν. Η πλευρά της Κυβέρνησης επαναβεβαίωσε και ξεκαθάρισε πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας ότι στο σχέδιο που θα καταλήξει, όσοι μπήκαν στην Υπηρεσία μετά το 2011 θα καλυφθούν αναδρομικά. Ακόμα και τα άτομα που αφυπηρέτησαν μετά το 2011 χωρίς να πάρουν οποιαδήποτε ωφελήματα ενός επαγγελματικού σχεδίου όταν θα κλείσει το θέμα αυτό, το κράτος και θα τους αποδώσει αναδρομικά ότι δικαιούνται», πρόσθεσε.

Σε σχέση με το σχέδιο που κατατέθηκε παλαιότερα για επαγγελματικό Ταμείο Προνοίας, ο κ. Φυλακτού είπε ότι «άσχετα αν εμείς το αποδεχόμαστε ή όχι, φαίνεται ότι υπήρξε και μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά τις συνεισφορές».

«Εκεί που στο προηγούμενο σχέδιο οι συνεισφορές ανέρχονται στο 3% από τον εργοδότη και 3% από τον εργοδοτούμενο, σήμερα φαίνεται ότι είναι 6% με τα νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν. Με αυτά τα δεδομένα, όλες οι συντεχνίες πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουμε τη δική μας αντιπρόταση. Στο πλαίσιο του διαλόγου και της συζήτησης, των τεκμηριωμένων επιχειρημάτων, να γίνει ένα σχέδιο συνταξιοδοτικών ωφελημάτων για τους νεοεισερχόμενους μετά το 2011, το οποίο θα τους διασφαλίζει σημαντικά ωφελήματα που σήμερα με την νομοθεσία δεν υπάρχουν», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η πρόταση των συντεχνιών θα είναι κοινή, ο κ. Φυλακτού είπε ότι η όποια αντιπρόταση πρέπει να είναι κοινή.

«Θα βάλουμε τους αναλογιστές μας να καταλήξουν σε μια εισήγηση προς την Κυβέρνηση για το πως θα διαμορφωθεί το νέο συνταξιοδοτικό σχέδιο των δημοσίων υπαλλήλων», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν έχει μπει κάποιο χρονοδιάγραμμα στο να κλείσει το συνταξιοδοτικό ζήτημα, ο κ. Φυλακτού είπε ότι «η παράμετρος που έβαλε ο Γενικός Διευθυντής ήταν: Να στείλετε την πρόταση σας να την δούμε και να σας καλέσουμε να συζητήσουμε».

«Άρα για μας, τις συντεχνίες, τίποτα δεν έχει κλείσει ή οριστικοποιηθεί και αναμένουμε τον διάλογος για να καταλήξουμε από κοινού στην τελική απόφαση. Εμείς ως συντεχνίες έχουμε υποχρέωση για το καλό των μελών μας όλων, να υποβάλουμε το συντομότερο την αντιπρόταση μας για να αρχίσει η συζήτηση των παραμέτρων ενός νέου συνταξιοδοτικού σχεδίου. Υπάρχει δρόμος και πολλά τα οποία πρέπει να μελετηθούν μέχρι την τελική κατάληξη», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X