ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η πιο αντιφατική συμβουλή για όσους αναζητούν εργασία

«Απλά βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε κάποιο είδος ισορροπίας», προσθέτει

Money Review

«Μπορεί να ακούγεται λίγο αντιφατικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι καλό να απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή σας» λέει η Brianna Doe, η οποία όταν δεν είναι απασχολημένη με τη δική της εταιρείας μάρκετινγκ, Verbatim, παρέχει δωρεάν συμβουλευτική και καθοδήγηση σε ανθρώπους που αναζητούν εργασία.

Ορισμένα από τα άτομα με τα οποία συνεργάζεται αναζητούν νέα εργασία για πάνω από ένα χρόνο, αν όχι περισσότερο, λέει στο CNBC Make It.

Σύμφωνα με τους αριθμούς, η αμερικανική αγορά εργασίας είναι ισχυρή στα χαρτιά με χαμηλή ανεργία και πολλές ανοιχτές θέσεις εργασίας. Αλλά η αναζήτηση νέας εργασίας εξακολουθεί να είναι δύσκολη για πολλούς που αντιμετωπίζουν τις λεγόμενες αγγελίες εργασίας-φάντασμα, τις χρονοβόρες συνεντεύξεις ή τον ανταγωνισμό για ρόλους στις αρχές της καριέρας τους.

Η Doe λέει ότι «καταλαβαίνω ότι χρειάζεστε μια δουλειά – χρειάζεστε τα χρήματα. Δεν θέλω να σας το στερήσω αυτό» και τονίζει ότι «είναι τόσο σημαντικό να δίνεις προτεραιότητα στην ψυχική σου υγεία».

Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο το να κλείνετε τον υπολογιστή σας σε μια καθορισμένη ώρα κάθε μέρα, να πηγαίνετε μια βόλτα, να παίρνετε καθαρό αέρα ή να κάνετε «οικονομικά ή δωρεάν πράγματα που σας δίνουν χαρά», εξηγεί η Doe.

«Απλά βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε κάποιο είδος ισορροπίας», προσθέτει.

Το να κάνετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναζήτησης εργασίας μπορεί να σας ωφελήσει στην πορεία.

«Όσο περισσότερο κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή σας και συμπληρώνετε τη μία αίτηση μετά την άλλη, μπορεί πραγματικά να αρχίσει να σας κουράζει και αυτό θα φανεί και στις συνεντεύξεις», λέει η Doe.

Εκτός από τη φροντίδα της ψυχικής και συναισθηματικής σας υγείας, η Doe συνιστά επίσης να είστε στρατηγικός ως προς τους πόρους που αναζητάτε για βοήθεια.

Συχνά παραπέμπει τους ανθρώπους στην ADP List, μια δωρεάν πλατφόρμα δικτύωσης που συνδέει μέντορες και mentees σε διάφορους κλάδους.

«Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα» για να έχετε επαγγελματίες να εξετάσουν το βιογραφικό σας, να σας βοηθήσουν να εξασκήσετε τις δεξιότητες δικτύωσης και συνέντευξης ή να σας προσφέρουν άλλες συμβουλές καριέρας, λέει η Doe. «Μπορείτε να βρείτε κάποιον που είναι πραγματικά πρόθυμος να βοηθήσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση