ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η στερλίνα συνεχίζει την πτωτική πορεία της

Υποχώρησε χθες σχεδόν μισή ποσοστιαία μονάδα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχεδόν μισή ποσοστιαία μονάδα υποχώρησε χθες ως προς το δολάριο η βρετανική στερλίνα. Οι επενδυτές θεωρούν πολύ πιθανότερη μια έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συντεταγμένο τρόπο και ενώ αναμένουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής των Συντηρητικών – οι δύο υποψήφιοι είναι ο τέως ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον και ο νυν ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ.

Η εξασθένηση της λίρας έρχεται σε αντίφαση με τη γενικότερη νηνεμία η οποία επικρατεί στην αγορά νομισμάτων των ανεπτυγμένων οικονομιών.

Επιπλέον, όλη αυτή η νευρικότητα φανερώνει και τον γενικότερο προβληματισμό των επενδυτών ενόψει μιας πιθανής ανάδειξης του Μπόρις Τζόνσον, γνωστού πολεμίου της Ε.Ε., σε νέο πρωθυπουργό. «Εκτιμάμε ότι η αγορά διακρίνει 50% πιθανότητες να συναφθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες και 50% να συμβεί το αντίθετο», παρατηρεί ο Νιλ Τζόουνς, επικεφαλής του τμήματος αντιστάθμισης επενδυτικών κινδύνων στη Mizuho.

Αναλυτές της Morgan Stanley δίνουν πιθανότητες 30% να φύγει η Βρετανία με μη οργανωμένο τρόπο από την Ε.Ε., δηλαδή περισσότερες από το 25% προηγουμένως. Καθόλου τυχαία, αφού ο κ. Τζόνσον είχε δηλώσει ότι η χώρα θα φύγει στις 31/10 ούτως ή άλλως.

Χθες η στερλίνα έχασε 0,3% της αξίας της προς το δολάριο, στο 1,2467 δολ. Πτωτικά κινήθηκε και προς το ευρώ, στις 89,98 πένες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X