ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η θέση της ΑΗΚ αναφορικά με το ασυμβίβαστο μέλους

Η απάντηση του ΔΣ σε σχετικό δημοσίευμα

ΚΥΠΕ

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έπραξε ως όφειλε στο πλαίσιο της καθορισμένης από το Νόμο δικαιοδοσίας του, αναφορικά με το ασυμβίβαστο μέλους του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα, διευκρινίζει ότι η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν είχαν καμία πρότερη πληροφόρηση για οποιεσδήποτε ασυμβίβαστες επαγγελματικές δραστηριότητες του Μέλους αυτού. Παράλληλα, μόλις πληροφορήθηκε η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ για το θέμα αυτό άμεσα διατάχθηκε έρευνα και άμεσα ανταποκρίθηκαν στην Επιτροπή Ασυμβίβαστου.

Το συγκεκριμένο θέμα, όπως αναφέρεται, είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Ασυμβίβαστου που υπάγεται στην Πολιτεία. Η ΑΗΚ υπενθυμίζει ακόμα πως τα Μέλη όλων των Διοικητικών Συμβουλίων σε Ημικρατικούς Οργανισμούς διορίζονται από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις. 

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία εντός τριών μηνών από την ανάληψη δημοσίου αξιώματος τα άτομα που διορίζονται καλούνται να υποβάλουν δήλωση επαγγελματικού ασυμβίβαστου. Οι δηλώσεις αυτές εννοείται πως περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα που είναι άκρως εμπιστευτικά και ουδεμία πρόσβαση έχουν Πρόεδρος ή άλλα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων», αναφέρεται.

Σύμφωνα με τα πιο πάνω, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της ΑΗΚ, σημειώνεται, δεν είχαν ούτε πρόσβαση ούτε ενημέρωση για το περιεχόμενο της δήλωσης επαγγελματικού ασυμβίβαστου του συγκεκριμένου Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης δεν έχουν δικαιοδοσία για διεξαγωγή έρευνας ή εξέταση αυτοβούλως.

Αναφέρεται ακόμα ότι στις 06 Φεβρουαρίου 2023 η Επιτροπή Ασυμβίβαστου έστειλε εμπιστευτική επιστολή στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, για το ενδεχόμενο ασυμβίβαστου Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, για συγκεκριμένο λόγο με συγκεκριμένες πληροφορίες - ιδιοκτησία ΦΒ πάρκου που είχε σύμβαση με την ΑΗΚ - με την οδηγία να ενημερωθεί και να τοποθετηθεί.  Η Πρόεδρος, προστίθεται, αφού έλαβε την επιστολή στις 09 Φεβρουαρίου 2023, ζήτησε γραπτώς να διεξαχθεί η ζητούμενη έρευνα για να διαπιστωθεί η ορθότητα των πληροφοριών αποστέλλοντας επιστολή στον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2023.

«Ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ με επιστολή ημερομηνίας 13 Φεβρουαρίου 2023 και την επόμενη ημέρα η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ προώθησε την απαντητική της επιστολή στην Πρόεδρο της Επιτροπής Ασυμβίβαστου. Σημειώνεται πως παράλληλα η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ στις 15 Φεβρουαρίου 2023 ενημερώθηκε από το Μέλος ότι υπέβαλε την παραίτηση του», αναφέρεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση