ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ίδρυση Κυπριακού Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας

Η ανακοίνωση του Ερευνητικού Κέντρου SYNTHESIS

ΚΥΠΕ

Στη σύσταση του Κυπριακού Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας, το οποίο και αναμένεται να αποτελέσει φορέα προώθησης για τη λήψη αποφάσεων που προωθούν την κοινωνική καινοτομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Κύπρο, προχωρεί το Ερευνητικό Κέντρο SYNTHESIS.

Σε ανακοίνωση του κέντρου αναφέρεται ότι η πρόσφατη ψήφιση της νομοθεσίας που αφορά στις κοινωνικές επιχειρήσεις (Ν.207(Ι) / 2020) καθώς και η ανάθεση στον Έφορο Συνεργατικών Εταιρειών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων για τη δημιουργία και τήρηση του Μητρώου Εγγραφής των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, καθιστά την ανάγκη για την ενημέρωση τόσο του κοινού όσο και του επιχειρηματικού κόσμου και των τοπικών αρχών περισσότερο επιτακτική.

«Το Κυπριακό Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας φιλοδοξεί να αποτελέσει τη φωνή των οργανισμών καθώς και των επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και να έχουν σημαντική συνεισφορά στην επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων στην Κύπρο», προστίθεται.

Η πρωτοβουλία για τη σύσταση του Κυπριακού Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας καλλιέργειας κουλτούρας κοινωνικής καινοτομίας ανάμεσα στους κρατικούς φορείς, κοινωνικούς εταίρους, αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και το ευρύ κοινό, αναφέρεται.

«Στόχος του Φόρουμ θα είναι η συνεχής ενημέρωση των μελών του για τις εξελίξεις στον τομέα καθώς και η παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης και η συμμετοχή σε συνέδρια, εκδηλώσεις και δραστηριότητες που σχετίζονται με την κοινωνική καινοτομία», υπογραμμίζεται.

Τα μέλη του Φόρουμ θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με φορείς κοινωνικής καινοτομίας από όλη την Ευρώπη και να ανταλλάξουν ιδέες καθώς και καλές πρακτικές.

Επιπρόσθετα, τα μέλη του Φόρουμ θα κληθούν να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και εισηγήσεις, αναλόγως του πεδίου δράσης και της ειδικότητάς τους και να αποτελέσουν με τη σειρά τους φορείς καλλιέργειας κουλτούρας κοινωνικής καινοτομίας.

Το Φόρουμ φιλοδοξεί να αποτελέσει φορέα άσκησης πίεσης για τις πολιτικές της Κυπριακής Κυβέρνησης όσον αφορά την κοινωνική καινοτομία και χώρο διαμόρφωσης πολιτικών που στοχεύουν στην υποστήριξη και ενίσχυση των κοινωνικών επιχειρήσεων και την ίση συμμετοχή τους σε διαδικασίες υποβολής προσφορών του Δημοσίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση andri.k@synthesis-center.com ή στο τηλέφωνο 22252315 (Άντρη Κυριάκου) για περισσότερες πληροφορίες. Επιπρόσθετα, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής στο Φόρουμ ηλεκτρονικά, στον σύνδεσμο https://forms.gle/c1d1WAHPvT7JBRDt7. 

Η σύσταση του Φόρουμ εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου FUSE https://www.fuseproject.eu/ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση