ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:52
 

Ικανοποιημένη από την 24ωρη στάση εργασίας στην Ελληνική η ΕΤΥΚ

Οι τραπεζουπάλληλοι έδωσαν ηχηρό μήνυμα προς τις απαράδεκτες/ετσιθελικές αποφάσεις της Διοίκησης αναφέρει η συντεχνία

Newsroom K

Ικανοποίηση για τη συμμετοχή των εργαζομένων της Ελληνικής Τράπεζας στην 24ωρη στάση εργασίας, εκφράζει η ΕΤΥΚ, σε εγκύκλιο της προς τους εργαζόμενους της τράπεζας.

«Παρ’ όλες τις εκβιαστικές συμπεριφορές της Διοίκησης της Τράπεζας, οι ίδιοι οι συνάδελφοι έδωσαν ηχηρό μήνυμα προς τις απαράδεκτες/ετσιθελικές συμπεριφορές – αποφάσεις της Διοίκησης», η οποία αρνείται το δικαίωμα προσαύξησής στους συναδέλφους του πρώην Συνεργατισμού, αναφέρει η ΕΤΥΚ, η οποία συγχαίρει τους εργαζομένους στην Ελληνική Τράπεζα που παρά τα προσκόμματα και τις απειλές της Διοίκησης, όπως αναφέρει, όρθωσαν το ανάστημα τους προασπίζοντας την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα τους.

Προσθέτει ότι «υπήρξε μια τρομακτική εκμετάλλευση των εποχικών υπαλλήλων που σε μεγάλο βαθμό εκβιάστηκαν να παρουσιαστούν στην εργασία τους με την απειλή ότι θα επηρεάσει τη μονιμοποίηση τους».

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι θέλοντας να βοηθήσει την ομαλή ενσωμάτωση Ελληνικής Τράπεζας – ΣΚΤ επέτρεψε την πρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων και αντί η Διοίκηση της Τράπεζας να εκτιμήσει την κατανόηση αυτή, στο τέλος τους εκμεταλλεύτηκε κατά προκλητικό τρόπο, όπως αναφέρει, θέτοντας τους εκβιαστικά το δίλημμά της μονιμοποίησης.

Αναφέρει επίσης ότι χθες έγινε πολύωρη προσπάθεια από την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα αλλά δυστυχώς το θέμα σκόνταψε στην πρωτοφανή θέση της Τράπεζας, όπως αναφέρει, «που για πρώτη φορά το δηλώνει ότι ΄με βάσει τη συμφωνία μεταφοράς τους οι συνάδελφοι που προήλθαν από το Συνεργατισμό ΔΕΝ δικαιούνται ετήσια προσαύξηση και ότι τους δόθηκε τώρα είναι κατ’ εξαίρεση και όχι δεσμευτικό για το μέλλον …΄».

Προσθέτει ότι διαφωνεί με τη θέση αυτή που ουσιαστικά αποκαλύπτει τη μακροχρόνια πολιτική της Τράπεζας.

Τέλος, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί μέχρι τη δικαίωση και ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι να είναι μια οικογένεια (πρώην Ελληνική – πρώην Συνεργατική – Έκτακτοι).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X