ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ικανοποίηση Καρούσου για συμπερίληψη Κύπρου σε δυο διαδρόμους του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών

Αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την ανάγκη συνδεσιμότητας της Κύπρου με την ηπειρωτική Ευρώπη

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ικανοποίηση εκφράζει ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, για την επίτευξη γενικής προσέγγισης σε σχέση με τον Κανονισμό για την ανάπτυξη του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ) και ειδικότερα για τη συμπερίληψη της Κύπρου σε δύο Διαδρόμους του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΥΠΜ 

Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για την επίτευξη γενικής προσέγγισης σε σχέση με τον Κανονισμό για την ανάπτυξη του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ) και ειδικότερα για τη συμπερίληψη της Κύπρου σε δύο Διαδρόμους του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

Αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την ανάγκη συνδεσιμότητας της Κύπρου με την ηπειρωτική Ευρώπη, εφόσον η χώρα μας επιτυγχάνει τη βελτίωση της συνδεσιμότητάς της μέσω δύο ευρωπαϊκών διαδρόμων, συνολικού μήκους οδικού δικτύου 17700χλμ, με 33 λιμάνια και 29 αεροδρόμια. Με την απόφαση αυτή ενισχύεται σημαντικά η συνδεσιμότητά μας προς κράτη μέλη της ΕΕ, με τους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και με την Ουκρανία και τη Μολδαβία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με τις προηγούμενες διευθετήσεις, πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις για την Κύπρο. Συγκεκριμένα, πετύχαμε αύξηση των διαδρόμων κατά 1 (+100%), αύξηση των χιλιομέτρων δικτύου από 5850χλμ σε 17700χλμ, δηλαδή αύξηση κατά 11850χλμ (+203%), καθώς και αύξηση των λιμανιών από 16 σε 33 (106%) και των αεροδρομίων από 15 σε 29 (+93%). Ταυτόχρονα, πετύχαμε μια σημαντική επέκταση του δικτύου (TEN-T) στην Κύπρο με την ένταξη στο δίκτυο του αυτοκινητόδρομου Παλαιχωρίου – Αγρού.

Πλέον έχουν τεθεί οι βάσεις για την υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου και δημιουργούνται οι προοπτικές σχεδιασμού και ωρίμανσης, συμπεριλαμβανομένων και ευκαιριών συγχρηματοδότησής του.

Η συμπερίληψη σε δύο διευρωπαϊκά δίκτυα προσφέρει, επίσης, στην Κύπρο καλύτερες πιθανότητες για άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων για κατασκευή, συντήρηση, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των υποδομών της.

Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λειτουργούς του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΕΕ, που εργάστηκαν σκληρά για την εξαιρετική αυτή επιτυχία, η οποία αποτελεί συνέχεια των καλών αποτελεσμάτων που είχαμε πρόσφατα για τις αερομεταφορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση