ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:39
 

Ηροδότου: Προτεραιότητα η συνέχιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Θα υπάρξουν τακτικές επαφές στο επόμενο διάστημα και θα δρομολογηθούν επαφές και με τα κόμματα.

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η συνέχιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι βασική προτεραιότητα της Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε ο Κεντρικός Τραπεζίτης, Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στο Υπουργείο Οικονομικών με τον νέο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Κωνσταντίνο Ηροδότου, ο δεύτερος ανέφερε πως η Κεντρική Τράπεζα επιβάλλεται να έχει συνεργασία με όλους τους φορείς για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ανέφερε πως θα υπάρχουν τακτικές επαφές στο επόμενο διάστημα και θα δρομολογηθούν επαφές και με τα κόμματα.

Τόνισε πως η επικοινωνία δεν απομονώνει τη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας, αντιθέτως και θα υπάρχει συνεχής συνεργασία της Κεντρικής με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Ηροδότου σημείωσε πως για να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα στην οικονομία της Κύπρου χρειάζεται αναβάθμιση σχέσεων της Κεντρικής. «Οφείλουμε να τα πηγαίνουμε καλύτερα και θα κάνουμε ότι μπορούμε γι αυτό, με τις απαραίτητες συμμαχίες εντός και εκτός Ευρώπης.

Από πλευράς του ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η σημερινή συνάντηση ήταν ουσίας και ενημερώθηκε από τον Διοικητή για τις επαφές του στην Ουάσιγκτον ως επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπείας, στο Spring Meeting του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Η διάθεση της Κυβέρνησης είναι απόλυτης συνεργασίας και σεβασμού με την Κεντρική Τράπεζα ούτως ώστε να επιτευχθεί ο κοινός σκοπός για ένα τραπεζικό σύστημα που ναι είναι υγιές και θωρακισμένο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το ΕΣΤΙΑ

Ερωτηθείς για το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, ο ΥΠΟΙΚ επανέλαβε πως το συμφωνητικό έγγραφο που θα υπογραφεί με τις τράπεζες βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για νομοτεχνικό έλεγχο. «Εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα το έχουμε στα χέρια μας, ούτως ώστε χωρίς άλλη καθυστέρηση το ΕΣΤΙΑ να ανοίξει, να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων και έγκαιρα, όπως είχε προγραμματιστεί, τέλος του 2019, να γίνουν και οι πρώτες πληρωμές», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X