ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:02
 

Ισχύει μέχρι την Παρασκευή μία εκ των αναπομπών του Προέδρου για τις εκποιήσεις

Η Ολομέλεια ψήφισε να συζητηθεί εν νέου η τροποποίηση του πλαισίου των εκποιήσεων, αλλά όχι του παγώματος των εκποιήσεων

Newsroom K

Ραντεβού εκ νέου θα έχει η Βουλή των Αντιπροσώπων την Παρασκευή (02/08) σε έκτακτη Ολομέλεια για να εξετάσει μία εκ των αναπομπών του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και που αφορά στις νομοθεσίες που τροποποιούν το πλαίσιο των εκποιήσεων.

Όμως, όσον αφορά στην έγκριση του νομοθετήματος για το πάγωμα των εκποιήσεων για τρεις μήνες μέχρι την εφαρμογή του ΕΣΤΙΑ, γνωστή και ως πρόταση της ΕΔΕΚ, θα οδηγηθεί στο Ανώτατο.

Η συγκεκριμένη αναβολή της αναπομπής αφορά το νόμο περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) και όχι τον περί Αναστολής των Διαδικασιών Εκποίησης Ενυπόθηκων Ακινήτων, γνωστή και ως πρόταση της ΕΔΕΚ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων σε σημερινή της Ολομέλεια αποφάσισε με 31 ψήφους υπέρ και 16 ψήφους κατά για την αναβολή της πρώτης πρότασης νόμου, ενώ για τη δεύτερη, με 26 ψήφους υπέρ και 26 κατά δεν αναβλήθηκε.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών εισηγήθηκε την αναβολή της αναπομπής για εκποιήσεις μέχρι την Παρασκευή και να επιστρέψουν τότε οι βουλευτές ξανά στα βουλευτικά έδρανα για να εξετάσουν ξανά τις δύο προτάσεις νόμου που αλλάζουν το πλαίσιο των εκποιήσεων.

Εκ του αποτελέσματος όμως, η Ολομέλεια θα εξετάσει ξανά την αναπομπή του Προέδρου που αλλάζει το πλαίσιο των εκποιήσεων, δηλαδή του πλαισίου που ψήφισαν οι ίδιοι Βουλευτές τον Ιούλιο του 2018 και φέτος θέλου να το αλλάξουν ξανά δίχως τις εγκρίσεις των εποπτικών αρχών.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε ως αντισυνταγματική τη νομοθεσία των εκποιήσεων, καθώς σύμφωνα με τα γραφόμενά του παραβιάζονται τα άρθρα 23,25,26,28 κι 30 του Συντάγματος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέθεσε οικονομικούς, πολιτικούς και λόγους αντισυνταγματικότητας των νόμων που τελικώς ανέπεμψε, μία εβδομάδα μετά την ψήφισή τους από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εννιάχρονο κοριτσάκι κτυπήθηκε από μεθυσμένο οδηγό

«Να δούμε ποιά ποινή γάντι θα επιβάλει το δικαστήριο.....αν φτάσει και πότε η υπόθεση μέχρι το δικαστήριο. ...»
Λευκωσιατης  |  12:03

#PoliticsBlog Ποιος και πώς διοικεί στην Κύπρο;

«Πάλι "κούππα άπαννη" ο Υπουργός Εξωτερικών για την αποτυχία του να εκτιμήσει και να διαχειριστεί τις ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:25

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Οι σατραπηδες συνδικαλιστες απειλουν τους γονεις και την παιδεια του »
maria  |  10:14

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X