ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Καίνε» οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων - Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

Ποιες τάσεις παρατηρούνται φέτος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τόσο ο εισερχόμενος όσο και ο εξερχόμενος τουρισμός θα είναι πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019, που σημαίνει ότι στην ουσία ένα μεγάλο μέρος του κενού που έχει δημιουργήσει η έλλειψη της ρωσικής και της ουκρανικής αγοράς καλύπτεται από διάφορες άλλες αγορές. Αυτό δήλωσε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο Χάρης Παπαχαραλάμπους, Εκπρόσωπος των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, προσθέτοντας πως μια άλλη τάση που παρατηρείται είναι μια μικρή σμίκρυνση στην περίοδο διαμονής των ταξιδιωτών στην Κύπρο, γεγονός το οποίο έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό του καθενός.

Ερωτηθείς αν εξακολουθούν να επιδρούν τα δύο χρόνια της πανδημίας στη συμπεριφορά των τουριστών, ο κ. Παπαχαραλάμπους απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι όλες οι ενδείξεις και από τον εισερχόμενο και από τον εξερχόμενο τουρισμό δείχνουν ότι η υπόθεση κορωνοϊός έχει ξεπεραστεί. «Έχουμε επανέλθει επίσης στις προσφιλείς μας συνήθειες όσον αφορά τους προορισμούς με τον πιο περιζήτητο να είναι η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά. Από εκεί και πέρα βρίσκεται η Βρετανία αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές, κεντροευρωπαϊκές και άλλες χώρες, όπου επωφελούμαστε και της αύξησης της συνδεσιμότητας όπως στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Πολωνία και σε άλλους προορισμούς. Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι ακριβός τουριστικός προορισμός, ο κ. Παπαχαραλάμπους σημείωσε «δεν θα έλεγα ότι είναι ακριβός, θα έλεγα ότι παίρνεις αυτό που πληρώνεις. Η Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες έχουν μια αύξηση στο κόστος του ταξιδιού, λόγω των πληθωριστικών τάσεων». 

Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα εισιτήρια είναι θέμα ζήτησης και προσφοράς σε πολύ μεγάλο βαθμό. «Άρα, αν αναζητήσουμε τώρα εισιτήρια για μέσα Οκτωβρίου είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε πολύ ελκυστικές τιμές, ενώ για μέσα Αυγούστου σαφέστατα θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα». Κάλεσε μάλιστα το κοινό να κάνει τις κρατήσεις του έγκαιρα, ούτως ώστε να επωφελούνται καλύτερης τιμής. «Η τάση που παρατηρείται είναι ότι οι πολίτες κλείνουν τα εισιτήριά τους τελευταία στιγμή, δηλαδή 5-7 εβδομάδες πριν το ταξίδι», κατέληξε. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση