ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καλό 22' για κρατικές εγγυήσεις

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διευθετήσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Το τροποποιημένο νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις οδηγείται στην ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο η εφαρμογή του αναμένεται να γίνει περί τα τέλη του 2021 και το 2022. Μετά από 20 μήνες σχεδόν, η Βουλή θα δώσει το πράσινο φως για να εφαρμοστούν βάσει των αλλαγών που υπέδειξε η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται πως, η Ολομέλεια της Βουλής τον περασμένο Απρίλιο ψήφισε ως νόμο την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων ύψους 1 δισεκατομμυρίων ευρώ για δάνεια προς επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους, που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τονίζεται πως, οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο Σχέδιο των κρατικών εγγυήσεων, άρα και να λάβουν δανεισμό στο πλαίσιο αυτού, θα πρέπει να βεβαιώνουν -με τα απαραίτητα έγγραφα φυσικά- ότι έχουν διευθετήσει ή είναι σε πορεία διευθέτησης οι φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Συνολικά, 300 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως δανεισμό σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους, 550 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε δάνεια για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και 150 εκατ. για μεγάλες επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση