ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καρφιά Μαυρίδη για ΥΠΟΙΚ- «Δεν αιτηθήκαμε ούτε ευρώ»

Εκτός σχεδίου αναδιάρθρωσης η στέγαση

Την απορία του αναφορικά με τη στήριξη που -δεν- ζήτησε η χώρα μας από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ότι αφορά την πολιτική στέγασης, εξέφρασε μιλώντας από το Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κύριος Κώστας Μαυρίδης αφήνοντας αιχμές προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών,

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή της Οριάνας Παπαντωνίου «Διασπορά Ειδήσεων» στον ΣΠΟΡ FM 95,0 για την παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κύριος Μαυρίδης μίλησε για τον μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που διαμορφώθηκε ως «κοινή απάντηση» της Ε.Ε για τις επιπτώσεις από την πανδημία. Κληθείς να σχολιάσει γιατί η Κύπρος ως κράτος μέλος δεν πήρε χρήματα για να στηρίξει την στεγαστική πολιτική της δήλωσε πως το κάθε κράτος μέλος μπορούσε να υποβάλει το δικό του πολιτικό σχέδιο για την άντληση χρημάτων.

«Το ερώτημα αυτό θα πρέπει να το θέσετε σε αυτούς που διαμορφώνουν το σχέδιο της Κύπρου» ανέφερε, προσθέτοντας πως «Εξ’αρχής η Κύπρος, η Κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών είχαν τις προτεραιότητες τους. Κατανοώ επίσης πως θα έπρεπε να ικανοποιήσουν κάποια κριτήρια όπως είναι οι στόχοι και παράμετροι του όλου μηχανισμού, κάποιες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία στον τομέα των μεταρρυθμίσεων. Εδώ που είμαστε σήμερα, ειδικά τον τελευταίο ένα χρόνο μου είναι αδιανόητο να μην έρχεται ένα κράτος όπως η Κύπρος που το ζήτημα της στέγασης είναι φωτιά όπως πολύ σωστά αναφέρατε να ζητήσει.»

Ένα θέμα που όπως ανέφερε, αγγίζει από τα νεαρά ζευγάρια, μέχρι το ζήτημα υπογεννητικότητας και τις φοιτητικές εστίες. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως μία χώρα όπως η Πορτογαλία παραδείγματος χάριν, έχει αντλήσει πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ εμείς δεν έχουμε αιτηθεί ούτε ένα ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση