ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καρούσος: Αρχές του 2021 η εγκατάσταση καμερών στους δρόμους

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για τη δεύτερη φάση του περιμετρικού στη Λευκωσία, σύμφωνα με τον κ. Καρούσο

Newsroom K

Μέχρι τις αρχές του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η εγκατάσταση καμερών στο οδικό δίκτυο, σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ «βρισκόμαστε στο στάδιο αξιολόγησης της προσφοράς η οποία θα οδηγηθεί ενώπιον του Συμβουλίου Προσφορών για απόφαση και κατοχύρωση. Εάν δεν υπάρξουν προσφυγές, αρχές του 2021 θα ξεκινήσει η εγκατάσταση καμερών. Είναι ένα σύστημα που αναμένουμε όλοι. Εάν κάνουμε σωστά τις διαδικασίες δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Ακόμα και προσφυγές να γίνουν, εάν τα υπουργεία έχουν κάνει σωστά την δουλειά τους, τότε απλά θα καθυστερήσει ένα με δύο μήνες η διαδικασία».

Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για τη δεύτερη φάση του περιμετρικού

Με αφορμή τις δηλώσεις του Διευθυντή της Τροχαίας σχετικά με την κατάσταση στους δρόμους ειδικά στην Λευκωσία, λόγω έντονης κίνησης, ο υπουργός τόνισε πως «ο περιμετρικός, το μεγαλύτερο έργο σε εξέλιξη του Υπουργείου, έχει ξεκινήσει εδώ και 5-6 μήνες και μάλιστα έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και για την δεύτερη του φάση από την ΕΕ όπως και θετικές απόψεις και για την τρίτη φάση του περιμετρικού. Το δεύτερο που έχει γίνει, είναι η έναρξη της προκήρυξης προσφορών για εγκατάσταση ενός έξυπνου συστήματος, το οποίο θα βρίσκεται στα φώτα τροχαίας όλης της Λευκωσίας. Είναι περίπου 160 σημεία στην πρωτεύουσα όπως και στη Λεμεσό τα οποία θα ελέγχουν την κίνηση. Είναι λες και υπάρχουν 160 τροχονόμοι σε όλα τα φώτα και θα γίνεται ανάλογη προτεραιότητα και χρόνος».

Μείωση του χρόνου αναμονής στην Αγ. Φύλα με το νέο σύστημα

Παράλληλα διευκρίνισε πως «για τη Λεμεσό, και συγκεκριμένα στον κυκλικό κόμβο της Αγίας Φύλας, όπου έχει γίνει η αρχική προσφορά, η προσομοίωση που έγινε έδειξε μείωση στον χρόνο αναμονής κατά 57% και αυτό είναι ο μέσος όρος. Κάποιες ώρες της μέρας θα είναι και πέραν του 72% η μείωση».

«Τις επόμενες μέρες θα προκηρύξουμε την προσφορά και για επικαιροποίηση του σχεδίου κινητικότητας Λευκωσίας σχετικά με δύο θέματα: πρώτον την δημιουργία λεωφορειολωρίδων και με ποιο τρόπο μπορούν να εγκατασταθούν και το δεύτερο τα ωράρια στη δημόσια υπηρεσία και πόσο θα αλλάξουν το κυκλοφοριακό. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν άμεσα και άλλα που θα υλοποιηθούν μακροπρόθεσμα. Ό,τι και να γίνει, αν δεν αλλάξουμε την νοοτροπία μας στο θέμα των δημόσιων μεταφορών δεν θα πετύχουμε και πολλά πράγματα. Όσο αυξάνεται η χρήση οχημάτων, όσο και να αλλάξεις την τεχνολογία μετά από μερικά χρόνια, πάλι στον ίδιο παρονομαστή θα είμαστε».

Έχουν βελτιωθεί οι ποδηλατοδρόμοι

Σε σχέση με τους ποδηλατοδρόμους, ο υπουργός είπε πως «έχουν βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και υπάρχει ένα πρόγραμμα κατασκευής και υλοποίησης ποδηλατοδρόμων. Χθες προήδρευσα του συμβουλίου προώθηση της χρήσης ποδηλάτου όπου συμμετέχουν και οι τοπικές αρχές και ποδηλάτες και η δήμαρχος ποδηλάτου, ένας θεσμός ο οποίος είναι ευρωπαϊκός, και συζητήσαμε μια στρατηγική για βελτίωση και χρήση των ποδηλάτων και μεταξύ άλλων είναι και η ενοποίηση των ποδηλατοδρόμων. Είναι κάποιες δράσεις που πρέπει να γίνονται με τα δημαρχεία, είναι η ενημέρωση, είναι τα κίνητρα τα οποία θέλουμε να δώσουμε στους πολίτες για αγορά ή ακόμα και επιδιόρθωση των ποδηλάτων».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση