ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καρούσος: Πολύ κοντά σε λύση στην απεργία στο λιμάνι Λεμεσού

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει μια επίλυση του θέματος», είπε ο Υπουργός Μεταφορών

ΚΥΠΕ

Πολύ κοντά στην εξεύρεση λύσης και τη λήξη της απεργίας στο λιμάνι της Λεμεσού από τους εργαζομένους της διαχειρίστριας εταιρείας DP World Limassol βρίσκονται οι εμπλεκόμενες πλευρές, όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Καρούσος είπε πως γίνονται προσπάθειες για επίλυση του θέματος τόσο με τους κοινωνικούς εταίρους όσο και με την εταιρεία. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει μια επίλυση του θέματος», είπε ο κ. Καρούσος εκφράζοντας την πεποίθηση του πως θα υπάρξει σύντομα λύση και επαναφορά στην κανονικότητα στο λιμάνι, καθώς οι διαφορές είναι μικρές.

Ο κ. Καρούσος είπε πως όλες οι πλευρές έχουν δείξει την διάθεση τους να συνεργαστούν για να εξευρεθεί η κατάλληλη λύση, τονίζοντας πως τα λιμάνια παρέχουν ουσιώδεις υπηρεσίες και ως εκ τούτου «οφείλουμε να βρούμε το συντομότερο δυνατό ούτως ώστε να μην ταλαιπωρούμε ούτε τους εργαζόμενους, ούτε την εταιρεία, αλλά κατά κύριο λόγο να μην ταλαιπωρούμε την οικονομία».

Ερωτηθείς αν είχε ο ίδιος κάποια προσωπική επαφή για να βρεθεί λύση, ο κ. Καρούσος είπε πως οι επαφές γίνονται με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, η οποία επέβλεπε την διαμεσολάβηση μέχρι και σήμερα, δηλώνοντας την ετοιμότητα της να παρέμβει εάν χρειαστεί.

Ο Υπουργός ανέφερε πως έχει γίνει μερική άρση της απεργίας ώστε να εξυπηρετηθούν κάποιοι χρήστες του λιμανιού, τονίζοντας για άλλη μια φορά πως η εξεύρεση λύσης είναι πολύ κοντά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση