ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΚΕΒΕ: Πλήρη ικανοποίηση για το νέο πακέτο στήριξης

Θεωρεί ότι τα μέτρα είναι απόλυτα συνυφασμένα με τη στήριξη και διατήρηση των θέσεων εργασίας, προκειμένου να αποφευχθούν απολύσεις και να αυξηθεί η ανεργία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πλήρη ικανοποίηση εκφράζει το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) για το νέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων, των αυτοτελώς εργαζομένων και της οικονομίας γενικότερα που ανακοίνωσε ο ΠτΔ χθες το βράδυ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «τα συγκεκριμένα μέτρα είναι ορθολογιστικά, πολύ γενναιόδωρα και στοχευμένα και σίγουρα θα βοηθήσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας, στηρίζοντας εμπράκτως τις επιχειρήσεις και τους αυτοεργοδοτούμενους. Μέσα από το πακέτο επιλύεται το σημαντικότερο πρόβλημα της ρευστότητας των επιχειρήσεων που σε συνδυασμό με τη σημαντική επιδότηση του επιτοκίου θα τις βοηθήσει να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν».

Το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι τα μέτρα είναι απόλυτα συνυφασμένα με τη στήριξη και διατήρηση των θέσεων εργασίας, προκειμένου να αποφευχθούν απολύσεις και να αυξηθεί η ανεργία.

Εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό του πακέτου είναι και η συμπερίληψη κινήτρων για τόνωση της πραγματικής οικονομίας όπως η απευθείας οικονομική στήριξη των αυτοεργοδοτουμένων, των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η επιδότηση του επιτοκίου για σκοπούς ιδιοκατοίκησης.

Πολύ θετική θεωρεί επίσης το ΚΕΒΕ την απόφαση για μείωση του ΦΠΑ στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα και προτρέπει τις επιχειρήσεις των πιο πάνω τομέων να μεταφέρουν αυτό το πλεονέκτημα προς όφελος των καταναλωτών προσφέροντας καλύτερες τιμές.

Το ΚΕΒΕ θα κατευθύνει και θα συμβουλεύσει τα μέλη του να αιτηθούν και να αξιοποιήσουν αυτά τα γενναιόδωρα μέτρα προς όφελος του επιχειρείν. Τα μέτρα, πολλά εκ των οποίων ήταν ανάμεσα στις εισηγήσεις που υπέβαλε το ΚΕΒΕ, θα συμβάλουν τα μέγιστα για ανάκαμψη της οικονομίας και έξοδο της από την κρίση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X