ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΕΒΕ: Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για τον κατώτατο μισθό

Τι ανέφερε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Κοντά δεν μπορώ να πω ότι είμαστε, με την έννοια ότι είμαστε κοντά να κλείσουμε σίγουρα, είναι σε διαπραγματεύσεις το θέμα», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής για τη συζήτηση του κατώτατου μισθού. Όπως ανέφερε στην εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», «ξεκίνησε η συζήτηση στην Τεχνική Επιτροπή που έχει συσταθεί για το θέμα του κατώτατου μισθού, συνήλθε σε 2-3 συνεδρίες, ενδεχομένως να υπάρχει ακόμη μία τελευταία προκειμένου να διαμορφώσει αν μπορέσει να καταλήξει σε μία εισήγηση προς το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα, το οποίο με τη σειρά του αφότου το συζητήσει θα ενημερώσουμε κατά πόσο υπάρχει κοινή συνισταμένη».

Ερωτηθείς εάν είναι κοντά στο να κλείσει το εν λόγω θέμα, «κοντά δεν μπορώ να πω ότι είμαστε, με την έννοια ότι είμαστε κοντά να κλείσουμε σιγουρά, είναι σε διαπραγματεύσεις το θέμα. Σαν ΚΕΒΕ στο διάλογο αυτό, είμαστε με θετική προσέγγιση. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μία αύξηση του κόστους διαβίωσης, που ενδεχομένως να δικαιολογεί αν θέλετε κάποια αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε τέτοιο σενάριο αλλά εκείνο πού βάζουμε στο τραπέζι είναι ότι πρέπει να δούμε μία φόρμουλα βάσει της οποία θα επικαιροποιείται ο κατώτατος μισθός. Δεν μπορεί αυτή η συζήτηση που κάνουμε να είναι αύριο, μία απόφαση ενός αυθαίρετου αριθμού».

Προς παράταση η αποχώρηση του Τσιακκή

Όσον αφορά για το πότε θα αποχωρήσει από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, ο κ. Τσιακκής δήλωσε, «η ημερομηνία αφυπηρέτησης μου είναι ο Φεβρουάριος του 2024. Είναι κάτι το οποίο θα συζητηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή κατά πόσο θα μου δοθεί παράταση. Δεν είναι σωστό να αποχωρεί και ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας ενός Οργανισμού την ίδια στιγμή, διότι μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο κενό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση