ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:37
 

Κεφαλαιαγορά: Αξιολογούμε τις εξελίξεις με τον κορωνοιό

Έχουμε προχωρήσει στην έκδοση πέραν των 20 εγκυκλίων/ ανακοινώσεων, αναφέρει η Δήμητρα Καλογήρου

Newsroom K

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου δηλώνει πως, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) και τις εθνικές εποπτικές Αρχές στην Ευρωπαϊκή Επικράτεια, παρακολουθώντας και αξιολογώντας συνεχώς όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον κορωνοϊό (COVID-19) και τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η πανδημία στις δραστηριότητες των εποπτευόμενων οντοτήτων της και στην αγορά στο σύνολό της.

Σύμφωνα με τη δήλωσή της για στήριξη της αγοράς λόγω της πανδημίας COVID – 19, αναφέρει πως, ανταποκρινόμενη στις έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα, η ΕΚΚ βρίσκεται σε συνεχή επαφή και με τις εποπτευόμενες οντότητες. Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε στην έκδοση πέραν των 20 εγκυκλίων/ ανακοινώσεων, τόσο για τις εισηγμένες εταιρείες στο κυπριακό χρηματιστήριο, με στόχο την ομαλή λειτουργία της αγοράς, όσο και για τους υπόλοιπους εποπτευόμενους, σε σχέση με τις δικές τους υποχρεώσεις. Για να βοηθήσουμε την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών των συμμετεχόντων στην αγορά, μεταξύ άλλων έχουμε:

• καλέσει τους εκδότες να αξιολογήσουν τις οικονομικές επιπτώσεις, καθώς επίσης και τους κινδύνους και τις αβεβαιότητες που ενδεχομένως να προκύπτουν από την πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού, στις επιχειρήσεις/δραστηριότητές τους και να προβούν σε σχετική ανακοίνωση άμεσα.

• καλέσει τις εποπτευόμενες οντότητες να προετοιμαστούν και να ελαχιστοποιήσουν ενδεχόμενες επιχειρηματικές διαταραχές μέσω του προσδιορισμού των βασικών κινδύνων λειτουργίας τους,

• επεκτείνει ορισμένες προθεσμίες σε σχέση με την υποβολή στοιχείων και εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων των εκθέσεων σχετικά με τα TRS και AML,

• δώσει διευκρινήσεις σε σχέση με τις απαιτήσεις για την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών,

• ενώ προχωρήσαμε σε αναβολή των εξετάσεων πιστοποίησης και επεκτείναμε το χρονικό διάστημα σε αυτούς που υπάγονται σε εξαιρέσεις. Η ΕΚΚ παρακολουθεί στενά και θα αξιολογεί όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον ιό COVID-19, προβαίνοντας, όπου απαιτείται, στις δέουσες ενέργειες.

Τέλος, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως, όλες οι ενέργειες της ΕΚΚ σε σχέση με τον COVID - 19 βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα της ΕΚΚ, ο οποίος επικαιροποιείται ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Για όλα φταίνε οι τράπεζες

«Βασικά η ευθύνες βαραίνουν την ΚΤΚ της οποίας η εκάστοτε διοικητές ήταν για τα κατσαρα.,.»
Αρμαγεδών  |  17:03

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X