ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:10
 

Κίνα: Συμφωνίες άνω των 64 δισ. στην πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ενας δρόμος»

Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι οι νόμοι της αγοράς θα εφαρμοστούν σε όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με την υλοποίηση της πρωτοβουλίας

Newsroom Κ, Αθήνα

Συμφωνίες οικονομικού ύψους άνω των 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπεγράφησαν στη διάρκεια της διάσκεψης για την παγκόσμια εμπορική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», που προωθεί διεθνώς το Πεκίνο, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Ο Κινέζος πρόεδρος, στις δηλώσεις του για τον τερματισμό των εργασιών της διάσκεψης της αναφερόμενης πρωτοβουλίας για την αναβίωση του παλιού Δρόμου του Μεταξιού μέσω της διασύνδεσης της Κίνας με την Ασία και την Ευρώπη, δήλωσε ότι οι νόμοι της αγοράς θα εφαρμοστούν σε όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με την υλοποίηση της αναφερόμενης πρωτοβουλίας.

«Ολοένα και περισσότεροι φίλοι και εταίροι θα συνεργαστούν» δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ σημειώνοντας ότι «αυτή η συνεργασία θα απολαμβάνει υψηλότερης ποιότητας και καλύτερων προοπτικών».

Ωστόσο, υπάρχουν και χώρες που έχουν διαμαρτυρηθεί για το υψηλό κόστος των πρότζεκτ που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ενας Δρόμος» που ξεκίνησε το 2013 ενώ δυτικές κυβερνήσεις βλέπουν την πρωτοβουλία ως έναν τρόπο εξάπλωσης της κινεζικής επιρροής στο εξωτερικό, επιβαρύνοντας φτωχές χώρες με μη βιώσιμο χρέος. 

Ο κρατικός ρυθμιστής περιουσιακών στοιχείων της Κίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τουλάχιστον 17 εταιρείες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης υπέγραψαν συμφωνίες στη διάσκεψη. 

Η πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος», την οποία προωθεί τα τελευταία χρόνια ο Σι, έχει σκοπό η Κίνα να αποκτήσει θαλάσσιες και χερσαίες συνδέσεις με τη νοτιοανατολική και την κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αφρική, χάρη σε ένα δίκτυο υποδομών που χονδρικά ακολουθεί την πορεία του προαιώνιου Δρόμου του Μεταξιού.

Πέραν της τόνωσης του εμπορίου και των επενδύσεων, ο Σι επιδιώκει παράληλλα να αυξηθούν οι ανταλλαγές σε πεδία όπως αυτά της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου ισχύουν τώρα  |  18:20

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Στους αστυνομικούς ανακριτές θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Τρία πουλάκια κάθονταν… Αναστατώσατε τον κόσμο, σεβασμιότατε κύριε, κύριε Νεόφυτε και τώρα θυμηθήκατε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:37

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου

«Έ, πέστε μας κιόλας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είνε στην ίδια κατάταξη με το Πολθτεχνείο.»
PeterG  |  03:13

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X