ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κινητοποίηση τουρκοκυπριακών συντεχνιών για τον κατώτατο μισθό

Eνώνουν τις δυνάμεις τους και δρομολογούν σειρά πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

ΚΥΠΕ

Οι τουρκοκυπριακές συντεχνίες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δρομολογούν σειρά πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα κατεχόμενα. Η κινητοποίηση έρχεται στην σκιά των συζητήσεων για το νέο κατώτατο μισθό στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την «Γιενί Ντουζέν», τα συνδικάτα συναντήθηκαν και αξιολόγησαν τις «φορολογικές» περικοπές.

Οι τ/κ συντεχνίες KTAMS, KAMU-SEN, KAMU-İŞ, KTÖS, KTOEÖS, TÜRK-SEN, DEV-İŞ, HÜR-İŞ, BES, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, VERGİ-SEN, TIP-İŞ, MALİYE-SEN, EMU-SEN, EMU BİR-SEN προέβησαν σε κοινή δήλωση, με την οποία ανακοίνωσαν τα επόμενα βήματα τους.

Τονίζοντας ότι πρέπει να διευρυνθούν τα φορολογικά κλιμάκια, να επικαιροποιηθούν οι προσωπικές απαλλαγές και οι ειδικές εκπτώσεις, ώστε να εξαλειφθεί η φορολογική ανισότητα οι τ/κ συντεχνίες αποφάσισαν να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν προτάσεις.

Στο κοινό ανακοινωθέν, οι τ/κ συντεχνίες ανάφεραν ότι «οι μισθοί των ‘δημοσίων’ υπαλλήλων θα πρέπει να αυξηθούν κατά 5% επιπλέον του κόστους ζωής που θα προκύψει κατά το δεύτερο εξάμηνο, καθώς και ότι η ‘νομική’ ρύθμιση για την απαλλαγή του κατώτατου μισθού από τη φορολογία θα πρέπει να ψηφιστεί από το ‘κοινοβούλιο’ το συντομότερο δυνατό».

Οι εκπρόσωποι των τ/κ συντεχνιών θα συναντηθούν με τον «υπουργό Οικονομικών» και στη συνέχεια με τον «πρωθυπουργό» εντός της επόμενης εβδομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση