ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κομισιόν: Θετική προκαταρκτική αξιολόγηση για ελληνικό αίτημα δανείων 2,3 δισ. ευρώ

Τι αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Κομισιόν

Kathimerini.gr

Σε θετική προκαταρκτική αξιολόγηση ως προς το τέταρτο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας για δάνεια ύψους 2,3 δισ. ευρώ (χωρίς προχρηματοδότηση) στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF) προχώρησε σήμερα η Κομισιόν.

Μετά την αξιολόγηση του εν λόγω αιτήματος, που υπέβαλε η Ελλάδα στις 17 Απριλίου 2024, η Κομισιόν κατέληξε προκαταρκτικά στο συμπέρασμα ότι η χώρα ολοκλήρωσε ικανοποιητικά τον μοναδικό στόχο που καθορίστηκε σχετικά με την εκτελεστική απόφαση του Συμβουλίου για την τέταρτη δόση δανείου.

Ο στόχος θα οδηγήσει σε θετικές αλλαγές για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σχετικά με τη στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης, της ψηφιοποίησης, της αύξησης της εξαγωγικής ικανότητας, τις οικονομίες κλίμακας και την καινοτομία, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

Με το εν λόγω αίτημα τα κεφάλαια που καταβλήθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του RRF ανέρχονται συνολικά σε 17,2 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 9,62 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια. Αυτό αντιστοιχεί στο 47% του συνόλου των κονδυλίων του ελληνικού σχεδίου, με το 22% όλων των ορόσημων και στόχων του σχεδίου να εκπληρώνονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση