ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κούσιος για ΑΤΑ: Οι δύο πλευρές αυτοεγκλωβίστηκαν

Ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει «από μηχανής θεός»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη θέση ότι οι δύο πλευρές αυτοεγκλωβίστηκαν, καθώς με τις δηλώσεις που έκαναν είχαν αυτοδεσμευτεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κατάληξη, εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος, σχετικά με το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).

Μιλώντας στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων» του «ΣΠΟΡ FM 95.0», ο κ. Κούσιος είπε πως η αυριανή παναπεργία για την ΑΤΑ αποτελεί μια δυσάρεστη εξέλιξή και ότι οι θέσεις των δύο πλευρών απείχαν κατά πολύ, διαμορφώνοντας ένα αρνητικό κλίμα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση τα αυριανά μέτρα να μην πραγματοποιηθούν ο Υπ. Εργασίας παρουσιάστηκε απαισιόδοξος, λέγοντας ότι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει «από μηχανής θεός».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή του δήλωση ότι το θέμα της ΑΤΑ παραπέμπεται πλέον στην επόμενη διακυβέρνηση, είπε πως αυτό που εννοούσε είναι ότι δεδομένων των χρονικών συνθηκών και του περιορισμένου χρόνου μέχρι τις εκλογές δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή η κυβέρνηση να δράσει αποτελεσματικά και όχι ότι πρέπει αυτή η κυβέρνηση να αναστείλει τις εργασίες της.

Σε ερώτηση ποια λύση «βλέπει» η κυβέρνηση, ο κ. Κούσιος ξεκαθάρισε: «πρώτον δεν είμαστε υπέρ της κατάργησης της ΑΤΑ, δεύτερο είμαστε υπέρ μια σταδιακής αποκατάστασης λαμβάνοντας υπόψη τα πραγματικά οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα». Τέλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβεί ούτως ώστε να επιβάλλει στις δύο πλευρές μια κατάληξη, ανεξαρτήτως των θέσεων της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση