ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λαγκάρντ: Σε δραματική πτώση η οικονομία της Ευρωζώνης

Οι πλήρεις επιπτώσεις της χειρότερης οικονομικής ύφεσης της ΕΕ δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί πλήρως στην αγορά εργασίας, είπε η επικεφαλής της ΕΚΤ

Newsroom Κ, Αθήνα

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ είπε στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Παρασκευή ότι η οικονομία των χωρών τους βρίσκεται σε «δραματική πτώση» και τους κάλεσε να δράσουν με στόχο την ανάκαμψη, ανέφεραν διπλωματικές πηγές και αξιωματούχοι.

«Η οικονομία της ΕΕ βιώνει δραματική πτώση», είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Λαγκάρντ στους Ευρωπαίους ηγέτες μέσω τηλεδιάσκεψης

Πρόσθεσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει προς μια «απότομη πτώση» περίπου 13% το δεύτερο τρίμηνο και επανέλαβε τις προβλέψεις της τράπεζας για μείωση του ΑΕΠ κατά 8,7% το 2020 και ανάκαμψη 5,2% το 2021.

Σημείωσε επίσης ότι οι πλήρεις επιπτώσεις της χειρότερης οικονομικής ύφεσης της ΕΕ δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί πλήρως στην αγορά εργασίας και ότι το ποσοστό ανεργίας της ζώνης του ευρώ θα μπορούσε να φτάσει το 10%.

Κάλεσε τους ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα στο σχέδιο ανάκαμψης για να ηγηθoύν της οικονομικής αναζωογόνησης. Είπε τέλος ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν σχετικά ήρεμες λόγω των προσδοκιών ότι η Ε.Ε. θα ενεργήσει για να αποδείξει ότι έχει «αναλάβει και πάλι δράση», ανέφεραν οι πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση