ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:18
 

Λιγότεροι κατά 20% φέτος οι Γερμανοί τουρίστες

Λόγω μείωσης των αεροπορικών θέσεων σημειώνει το Υφυπουργείο Τουρισμού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μειωμένη κατά 20% αναμένεται να είναι η εισροή τουριστών από την γερμανική αγορά το 2019, όπως επιβεβαιώθηκε από τις πρόσφατες επαφές του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου σε Γερμανία και Αυστρία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υφυπουργείου, ο κ. Περδίος πραγματοποίησε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων και αεροπορικών εταιριών των δυο χωρών.

Από τις επαφές επιβεβαιώθηκε ότι το 2019 θα καταγραφεί μείωση των εισροών τουριστών από τη γερμανική αγορά, η οποία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 20%.

Λόγω αεροπορικών θέσεων

Διαφάνηκε ωστόσο, όπως αναφέρεται, ότι η φετινή κάμψη οφείλεται στη μείωση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων, λόγω αναστολής των εργασιών μικρού αριθμού αεροπορικών εταιρειών που μετέφεραν τουρίστες σε διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και της Κύπρου, και όχι στη μείωση του ενδιαφέροντος των Γερμανών για να επισκεφτούν την Κύπρο.

Αντιθέτως, σημειώνεται, η ζήτηση εξακολουθεί να παραμένει υψηλή και γι’ αυτό το λόγο οι τουριστικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρίες προβαίνουν ήδη σε διεργασίες για καθορισμό των θέσεων που θα διαθέσουν για την Κύπρο το 2020. Τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν προς το τέλος του τρέχοντος Καλοκαιριού.

Το Υφυπουργείο αναφέρει ότι οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από το προϊόν, τις υπηρεσίες και τη φιλοξενία που τους παρέχονται στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι το κόστος είναι ελαφρώς ψηλότερο σε σχέση με γειτονικούς προορισμούς.

«Το Υφυπουργείο Τουρισμού θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τα τουριστικά πρακτορεία και τις αεροπορικές εταιρίες, με σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τον τουρισμό της χώρας μας», προστίθεται.

Τέλος το Υφυπουργείο παροτρύνει τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, όπως συνεχίσουν να προσφέρουν το ίδιο ή και ακόμη πιο αναβαθμισμένο προϊόν, υπηρεσίες και φιλοξενία με σκοπό την προσέλκυση τουριστών από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X