ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μ. Κεραυνός: Στόχος η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας

«Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην εξωστρέφεια και στο εξαγωγικό χαρακτήρα των κυπριακών επιχειρήσεων, είτε αυτές είναι υπηρεσίες, είτε είναι υλικά προϊόντα», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ

ΚΥΠΕ

Στόχος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, ανέφερε την Πέμπτη ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην εξωστρέφεια και στο εξαγωγικό χαρακτήρα των κυπριακών επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός προέβη σε δηλώσεις στο πλαίσιο επίσκεψής του στην εταιρεία DOSEAR, στη Λάρνακα. Όπως είπε, η επίσκεψη του στην εταιρεία «υπογραμμίζει την έμπρακτη θέληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών να στηρίζουμε τις καινοτόμες επιχειρήσεις», ειδικά αυτές που απασχολούν Κύπριους επιστήμονες και συνεργάζονται με διεθνείς εταιρείες.

«Είναι μια προσπάθεια αξιέπαινη και η Κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει αυτές τις προσπάθειες και ήδη επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο που θα ενσωματωθεί και θα εμπλουτίσει το οικονομικό μας αναπτυξιακό μοντέλο, ώστε ακριβώς να δημιουργούνται υποδομές στην Κύπρο», παραγωγικές μονάδες και επιχειρήσεις που να αξιοποιούν την νέα σύγχρονη τεχνολογία και να δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο ευνοούνται αυτή την εποχή προσπάθειες για προσέλκυση νέων επενδύσεων, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε «πως όχι μόνο ενδείκνυται αλλά και απαιτείται και είναι πρώτιστη προτεραιότητα».

Συνέχισε, λέγοντας ότι «είμαστε χώρα, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτή είναι και η γενικότερη στρατηγική της ΕΕ για να βελτιωθεί και η ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής οικονομίας».

Οι προσπάθειες στοχεύουν και στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, συνέχισε, λέγοντας πως «πρέπει να δώσουμε έμφαση στην εξωστρέφεια και στο εξαγωγικό χαρακτήρα των κυπριακών επιχειρήσεων, είτε αυτές είναι υπηρεσίες, είτε είναι υλικά προϊόντα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται νέα κίνητρα για προσέλκυση νέων επενδυτών, ο Μάκης Κεραυνός ανέφερε πως στο πλαίσιο το νέου στρατηγικού σχεδιασμού «θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα», αλλά ταυτόχρονα ανέφερε ότι έχουν περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών «οι οποίες δίνουν κίνητρα, κεφάλαιο κίνησης σε κυπριακές επιχειρήσεις, σε νέες επιχειρήσεις και ακόμα και σε επιχειρήσεις μικρές οι οποίες αποφασίζουν να συνεργαστούν ή να συνενωθούν με άλλες επιχειρήσεις για να μπορούμε να πλησιάσουμε οικονομίες κλίμακος».

Εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν πως η επίσκεψη είναι μέσα στο πλαίσιο της ενίσχυσης και ενθάρρυνσης των καινοτόμων επιχειρήσεων που ιδρύουν Κύπριοι επιστήμονες, με αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και απασχόληση Κυπρίων επιστημόνων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση