ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μ. Μουσιούττας: Οι προβλέψεις της Κυβέρνησης κινδυνεύουν να διαψευστούν

Οι δηλώσεις του Βουλευτή του ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων

ΚΥΠΕ

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2022 έχει ετοιμαστεί, με βάση κάποια δεδομένα και υποθέσεις αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας, με κίνδυνο οι προβλέψεις της Κυβέρνησης να διαψευστούν, ανέφερε ο Βουλευτής του ΔΗΠΑ – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μαρίνος Μουσιούττας, κατά την ομιλία της στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022.

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Μουσιούττα «είναι αναγκαία η στενή και τακτική παρακολούθηση των στόχων και προβλέψεων και εκεί που θα διαπιστώνεται ότι απαιτείται αναθεώρηση τους, να ληφθούν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και δράσεις προκειμένου οι στόχοι να καταστούν εφικτοί», για να σημειώσει ωστόσο πως «υπάρχουν και άλλοι επιπρόσθετοι παράγοντες, εκτός της πανδημίας, που επιβαρύνουν το κλίμα αβεβαιότητας».

Αναφερόμενος στον καταργηθέν επενδυτικό πρόγραμμα, ο κ. Μουσιούττας είπε ότι «εν μέσω και των προκλήσεων που δημιουργεί η πανδημία, είναι επίσης ένας παράγοντας ο οποίος συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την κυπριακή οικονομία», συμπληρώνοντας πως «το πρόγραμμα είχε διαχρονικές αδυναμίες και έτυχε καταχρηστικής εκμετάλλευσης».

Έκανε λόγο για «μεγάλη ευθύνη» της Κυβέρνησης, η οποία επέτρεψε τα κενά και τις τρύπες στη νομοθεσία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα το νέο επενδυτικό σχέδιο, που αναμένεται να εξαγγελθεί, να είναι καλά σχεδιασμένο, με διαφανείς όρους και διαδικασίες, μηχανισμούς ελέγχους και στοχοπροσηλωμένο στην ανάπτυξη της οικονομίας των πολλών και όχι των ολίγων.

Σχετικά με το Κυπριακό, ανέφερε πως η Τουρκία έχει ήδη θέσει τους δικούς της αμετακίνητους στόχους, καθιστώντας έτσι πιο δύσκολο ένα αποδεκτό για την ε/κ πλευρά αποτέλεσμα.

Εξάλλου, πριν αρχίσει την ομιλία του, ο κ. Μουσιούττας απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, λέγοντας πως «στις 15 Δεκεμβρίου του 2020 στους Προϋπολογισμούς, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων - εννοώντας εμάς που ψηφίζαμε ως Συνεργασία τους Προϋπολογισμούς- σε δεκανίκια της Κυβέρνησης και υποστηριχτές της διαπλοκής και της διαφθοράς».

«Απευθύνομαι και εγώ σήμερα στον κ. Παπαδόπουλο που αποφάσισε να ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2022 και ερωτώ αν αποτελεί και αυτός δεκανίκι της Κυβέρνησης και υποστηριχτής της διαπλοκής και της διαφθοράς ή σήμερα, μετά βεβαίως και τα μηνύματα που πήρε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αποφάσισε να επανέλθει στα χρόνια της μετριοπάθειας και της συναίνεσης, όπου μαζί ψηφίζαμε τους κρατικούς προϋπολογισμούς», είπε ο κ. Μουσιούττας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση