ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μάτσας: Το κράτος χρωστά 9 δισ. ευρώ στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Ζήτησε να εξεταστεί ο τρόπος δανεισμού του κράτους, με επιτοκιακή προσέγγιση, ώστε να υπάρχει ανταποδοτική πολιτική και προς το Ταμείο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο ποσό των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέρχονται οι οφειλές του κράτους προς το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, σύμφωνα μρ τον γενικό γραμματέα της ΣΕΚ, Ανδρέα Μάτσα.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιό΄φωνο επεσήμανε πως επιβάλλεται να ρυθμιστεί η απόδοση του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και να εξεταστεί ο τρόπος δανεισμού του κράτους, με επιτοκιακή προσέγγιση, ώστε να υπάρχει ανταποδοτική πολιτική και προς το Ταμείο.

Σημείωσε επίσης ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και να διευρυνθούν οι συμβάσεις που αφορούν την ΑΤΑ και τα Ταμεία Προνοίας, ώστε να περιλαμβάνουν το σύνολο των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Κράτος, με την άπλετο βοήθεια της Συντεχνίας του αναφερομένου γ.γ. της ΣΕΚ, Ανδρέα Μάτσα, έκανε το παν για την εκμετάλλευση των μελών του Ταμείου.
Η τέως Υπουργός, Σωτηρούλα, της απεχθούς και της αχαπαροσύνης ΑΚΕΛικής Κυβέρνησης και νυν γ.γ. της άλλης εκμεταλλευτικής Συντεχνίας, πρωτοστάτησε στην αποκοπή, του νυν 12%, από τους πρόωρα συνταξιοδοτηθέντες και συνταξιοδοτούμενους κυρίως του ιδιωτικού τομέα. Οι οποίοι είχαν παιδιά και σπούδαζαν ή είχαν/έχουν άλλες δυσβάστακτες υποχρεώσεις. Ξαφνικά και αναπάντεχα, ως μη προνομιούχοι υπάλληλοι, βρέθηκαν στην δίνη των απολύσεων όταν αυτές ήταν στις δόξες των και μεσουρανούσαν εκμεταλλευτικά από τους εργοδότες.
Στην ανακοίνωση δήθεν αναλογιστών για την βιωσιμότητα του Ταμείου τσιμουδιάν οι της υποτελείας Συντεχνίες.
Εμπαιγμού, των 9 δισ. ευρώ προς την άνοδο, συνέχειας και η δράση πλειοψηφικά στο ΔΗΣΑΚΕΛ.

ΥΓ: Στο χρέος των 9 δις. Ευρώ επί έναν τέταρτο του αιώνα ήταν στην καρέκλα της ΠΕΟ ο Κυρίτσης. Στην ΣΕΚ άλλαξαν διάφοροι συνεισφορείς.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση