ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μαζικές παραιτήσεις στο Twitter

Πολλοί εργαζόμενοι απορρίπτουν το τελεσίγραφο Μασκ, ο οποίος κλείνει έως τη Δευτέρα τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας

Μεγάλη αναστάτωση εξακολουθεί να επικρατεί στους κόλπους του κοινωνικού δικτύου του Twitter, μόλις 20 ημέρες μετά την εξαγορά του από τον μεγιστάνα Ελον Μασκ, ο οποίος αποπειράται να επιβάλει σαρωτικές αλλαγές και να απομακρύνει μαζικά χιλιάδες εργαζομένους. Αφού αρχικά απέλυσε 3.700 άτομα, ήτοι σχεδόν το ήμισυ του συνολικού προσωπικού, αν και ζήτησε από ορισμένα να επιστρέψουν, διακήρυξε ότι έπονται και άλλες ανατροπές και απαγόρευσε την τηλεργασία. Επίσης, εξέδωσε τελεσίγραφο στα μέσα της εβδομάδας. Σύμφωνα με αυτό, θα έπρεπε να δεσμευθούν εγγράφως για σκληρό εργασιακό πρόγραμμα με πολύωρη απασχόληση, ειδάλλως θα απομακρύνονταν. Εκτιμάται πως εκατοντάδες υπάλληλοι σε ΗΠΑ και Ευρώπη απέρριψαν το αίτημα αυτό και έφυγαν, δημιουργώντας κενά στον όμιλο και θέτοντας εν αμφιβόλω τη δυνατότητά του να λειτουργεί ομαλά, όπως αναφέρει ο Guardian.

Επίσης, σύμφωνα με τους The New York Times, το Τwitter ανακοίνωσε πως θα κλείσει προσωρινά έως τη Δευτέρα τα γραφεία του. Ορισμένοι χρήστες της πλατφόρμας του το αποχαιρέτησαν και αυτοί, επιλέγοντας εναλλακτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Mastodon και Myspace. Εν τω μεταξύ, η αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών οχημάτων Jaguar δήλωσε χθες πως θα απορροφήσει εργαζομένους που απολύθηκαν από το Twitter και το Facebook, ούτως ώστε να καλύψει κενά σε θέσεις που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη, την αυτόνομη οδήγηση, τον εξηλεκτρισμό, το λογισμικό νέφος κ.ά. Συγκεκριμένα, θα προσλάβει 800 άτομα στη Βρετανία, στην Ιρλανδία, στην Ουγγαρία, στις ΗΠΑ, στην Ινδία και στην Κίνα.

Οπως αναφέρουν ειδησεογραφικά πρακτορεία, ανάμεσα στους αποχωρήσαντες του κοινωνικού δικτύου Twitter περιλαμβάνονται πάμπολλοι μηχανικοί, οι οποίοι είναι αρμόδιοι να επισκευάζουν βλάβες, να αποκαθιστούν ζημιές από ιούς και να αποτρέπουν διακοπές στη λειτουργία των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους χρήστες. Οπότε εγείρονται εύλογα ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της πλατφόρμας, διότι στερείται προσωπικού, ενώ διενεργούνται βιαστικές συζητήσεις για το εάν πρέπει να ζητηθεί από κάποια άτομα να επανέλθουν – τα σχετικά αναφέρουν νυν και πρώην υπάλληλοι. Εν τω μεταξύ, όταν υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις ότι όσοι σκέφτονται να φύγουν από την εταιρεία είναι περισσότεροι από όσο αρχικά είχε διαφανεί, ο Ελον Μασκ αναδιπλώθηκε ως προς την κατάργηση της τηλεργασίας. Την Πέμπτη ενημέρωσε το προσωπικό ότι θα του επιτρέπεται να εργάζεται εξ αποστάσεως υπό τον όρο ότι οι προϊστάμενοι διαβεβαιώνουν πως η συνδρομή τους είναι άριστη.

Λόγω της μαζικής εξόδου, πολλοί χρήστες έβαζαν στοιχήματα για το πόσο γρήγορα θα παύσει να λειτουργεί η πλατφόρμα. Το βράδυ της Πέμπτης, η εκδοχή της εφαρμογής του Twitter που αφορούσε το προσωπικό άρχισε να επιβραδύνει τον ρυθμό λειτουργίας της, ενώ το βράδυ, σύμφωνα με τον ιστότοπο DownDetector, η δημόσια έκδοση του Twitter είχε προβλήματα, βάσει αναφορών χρηστών. «Εάν κάτι δεν λειτουργεί, κανείς δεν έμεινε εκεί για να το επιδιορθώσει», σημείωσε άτομο, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του υπό τον φόβο αντιποίνων. Πέραν των απλών χρηστών που μετέβαιναν σε άλλες πλατφόρμες, και πολλά δημόσια πρόσωπα της αμερικανικής πολιτικής ενημέρωναν το κοινό για μεταφορά λογαριασμών σε άλλα μέσα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση