ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεγάλη μείωση στις πωλήσεις πετρελαιοειδών λόγω Covid-19

Μειώσεις παρατηρήθηκαν στις πωλήσεις της βενζίνης κατά 70,3% και του πετρελαίου κίνησης κατά 50,0%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μεγάλη μείωση παρουσίασαν τον Απρίλιο οι πωλήσεις πετρελαιοειδών, επηρεαζόμενες από τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Απρίλιο (πλήρης μήνας με περιοριστικά μέτρα) περιορίστηκαν στους 56.443 τόνους, σημειώνοντας μείωση 55,1% σε σχέση με τον Απρίλιο 2019.

Μειώσεις παρατηρήθηκαν στις πωλήσεις της βενζίνης κατά 70,3% και του πετρελαίου κίνησης κατά 50,0%, με τις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη μείωση, σε ποσοστό 95,6%, επηρεαζόμενες από τους περιορισμούς στις πτήσεις. Όσον αφορά ειδικότερα τις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν μείωση της τάξης του 57,2% στους 23.985 τόνους.

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020, οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Απρίλιο 2020 σημείωσαν μείωση 46,6%. Πτώση σημειώθηκε σε όλα τα καύσιμα εκτός από το γεωργικό πετρέλαιο. Ενδεικτικά, οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα μειώθηκαν κατά 88,5%, η βενζίνη κατά 56,3% και το πετρέλαιο κίνησης κατά 37,0%. Τα ολικά αποθέματα πετρελαιοειδών στο τέλος Απριλίου 2020 σημείωσαν άνοδο 41,5% σε σχέση με το τέλος του προηγούμενου μήνα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν μείωση 11,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση