ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μείωση δείκτη μεταφορών και αποθήκευσης το 2019 ελέω αεροπορικών μεταφορών

Κατά οικονομική δραστηριότητα, ανοδικά κινήθηκαν οι πλωτές μεταφορές με 8,4%, η αποθήκευση και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τις μεταφορικές δραστηριότητες με 7,1%

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μείωση 1,8% παρουσίασε σε ετήσια βάση το 2019 ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στις Μεταφορές και Αποθήκευση, ωθούμενος κυρίως από τη μεγάλη πτώση που καταγράφηκε στις αεροπορικές μεταφορές, η οποία ανήλθε σε 45%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής υπηρεσίας, ο Δείκτης την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου υποχώρησε στις 118 μονάδες από 121 την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Κατά οικονομική δραστηριότητα, ανοδικά κινήθηκαν οι πλωτές μεταφορές με 8,4%, η αποθήκευση και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τις μεταφορικές δραστηριότητες με 7,1% και οι χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών με 2,5%. Πέραν των αερομεταφορών, πτώση παρουσίασαν οι ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές υπηρεσίες με 0,7%. Για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ο Δείκτης σημείωσε αύξηση της τάξης του 6,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Κατά οικονομική δραστηριότητα, άνοδο 14,5% κατέγραψαν οι πλωτές μεταφορές, 8,8% η αποθήκευση και οι υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες, 2,0% οι χερσαίες μεταφορές και 0,2% οι αεροπορικές μεταφορές, ενώ μείωση της τάξης του 11,2% σημειώθηκε στις ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X