ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μείωση σχεδόν 50% στην παραχώρηση νέων δανείων τον Απρίλιο

Οφείλεται κυρίως στην μεγάλη μείωση στα νέα στεγαστικά δάνεια

ΚΥΠΕ

Μείωση κατά σχεδόν 50% παρουσίασε η παροχή νέων δανείων τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η οποία οφείλεται κυρίως στην μεγάλη μείωση στα νέα στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, το σύνολο της «φρέσκιας» πίστωσης που παραχωρήθηκε τον Απρίλιο του 2022 ανήλθε σε 193,6 εκατ. σε σύγκριση με €378 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζοντας μείωση 49%. Σε ετήσια βάση, η παραχώρηση νέων δανείων κατέγραψε σημαντικά μικρότερη μείωση, σε ποσοστό 9,1%.

Όλες οι κατηγορίες δανείων παρουσίασαν μείωση, με τα στεγαστικά και τα δάνεια πέραν του €1 εκατομμυρίου (αποτελούν τις μεγαλύτερες κατηγορίες δανείων) να καταγράφουν σοβαρές μειώσεις.

Ειδικότερα, τα καταναλωτικά δάνεια τον Απρίλιο ανήλθαν σε 11,4 εκατ. σε σύγκριση με €12,3 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα στεγαστικά δάνεια υποχώρησαν στα €64,8 εκατ. σε σύγκριση με €195,2 εκατ. τον Μάρτιο του 2022. Σημειώνεται ότι οι κατασκευές ευρύτερα έχουν πληγεί λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες.

Τα νέα δάνεια μέχρι €1 εκατ. διαμορφώθηκαν στα €44,4 εκατ. έναντι €68,3 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα νέα δάνεια άνω του €1 εκατ. υποχώρησαν στα €66,9 σε σύγκριση με €95,4 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα συνολικά δάνεια που έχουν τύχει αναδιάρθρωσης τον Απρίλιο διαμορφώθηκαν σε €71 εκατ. σε σύγκριση με €128,7 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση