ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέρκελ: Η Γερμανία θα πρέπει να συνεισφέρει περισσότερο στον προϋπολογισμό της ΕΕ

«Σύμφωνα με το πνεύμα αλληλεγγύης, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ... να προχωρήσουμε σε πολύ μεγαλύτερες συνεισφορές στον προϋπολογισμό της ΕΕ»

Kathimerini.gr

Η Γερμανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να συνεισφέρει περισσότερο στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα έχει ως στόχο να στηρίξει την ανάκαμψη τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.

«Οι σημερινές μας διαβουλεύσεις δεν θα έχουν στόχο να καθορίσουν λεπτομέρειες ή τον βαθμό στον οποίο θα ληφθούν οι αποφάσεις, αλλά ένα πράγμα είναι ήδη σαφές: Σύμφωνα με το πνεύμα αλληλεγγύης, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι - για μία περιορισμένη χρονική περίοδο - να προχωρήσουμε σε πολύ μεγαλύτερες συνεισφορές στον προϋπολογισμό της ΕΕ» είπε η Μέρκελ στην Μπούντεσταγκ.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή»

Επιπλέον, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι η Γερμανία βρίσκεται ακόμα στην αρχή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και ότι θα πρέπει να ζήσει μαζί με αυτόν για πολύ καιρό.

«Δεν βιώνουμε την τελική φάση της πανδημίας, αλλά το ξεκίνημα», ανέφερε.

«Έχουμε κερδίσει χρόνο», δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό έχει αξιοποιηθεί σωστά για την ενίσχυση του γερμανικού συστήματος υγείας.

«Απαραίτητος συνεργάτης ο ΠΟΥ»

Η καγκελάριος δήλωσε, επίσης, ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι ένας απαραίτητος συνεργάτης για την Γερμανία, αποστασιοποιώντας, έτσι, την κυβέρνησή της από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για αναστολή της χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ.

«Ο ΠΟΥ είναι ένας απαραίτητος συνεργάτης και τον υποστηρίζουμε στην αποστολή του» δήλωσε στη Μπούντεσταγκ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση