ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μηνιαία πτώση στο λιανικό εμπόριο στην ΕΕ τον Ιούλιο

Aύξηση σε σχέση με πέρσι

ΚΥΠΕ

Ο όγκος του λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 2,3% στην ευρωζώνη και κατά 1,9% στο σύνολο της ΕΕ τον Ιούλιο του 2021 σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο αυξήθηκε σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ που καταγράφει τον (επόχικα διορθωμένο) όγκο λιανικού εμπορίου, τον Ιούλιο του 2021 σημειώθηκε αύξηση 3,1% στην ευρωζώνη και 3,8% στην ΕΕ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.

Ο όγκος λιανικού εμπορίου είχε σημειώσει επίσης αύξηση τον Ιούνιο του 2021 σε σύγκριση με τον Μάιο, κατά 1,8% στην ευρωζώνη και 1,4% στην ΕΕ.

Ειδικότερα ανά τομέα, τον Ιούλιο σε σχέση με τον περασμένο μήνα ο όγκος λιανικού εμπορίου στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 3,5% στα μη τρόφιμα ήδη, κατά 1,6% στα καύσιμα για οχήματα, και κατά 0,7% στα τρόφιμα, ποτά και καπνό.

Στην ΕΕ, ο όγκος λιανικού εμπορίου κατά την ίδια περίοδο μειώθηκε κατά 2,9% στα μη τρόφιμα είδη, κατά 0,9% στα καύσιμα για οχήματα και κατά 0,7% στα τρόφιμα, ποτά και καπνό.

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020, ο όγκος λιανικού εμπορίου στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 4,8% στα μη τρόφιμα ήδη, κατά 0,6% στα καύσιμα για οχήματα, και κατά 1,1% στα τρόφιμα, ποτά και καπνό.

Στην ΕΕ, ο όγκος λιανικού εμπορίου κατά την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 5,7% στα μη τρόφιμα είδη, κατά 2,0% στα καύσιμα για οχήματα και κατά 1,3% στα τρόφιμα, ποτά και καπνό.

Σε επίπεδο κρατών μελών, μεγαλύτερη μείωση στον όγκο λιανικού εμπορίου σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021 καταγράφηκε στην Ιρλανδία (5,9%), στη Γερμανία (5,1%) και στην Αυστρία (3,9%) και η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Κροατία (2,5%), στη Μάλτα (2,3%) και στο Λουξεμβούργο.

Σε σχέση με πέρσι, μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε το λιανικό εμπόριο στη Βουλγαρία (20,2%), στην Κροατία (12,9%) και στη Λιθουανία (12,4%). Μείωση σημειώθηκε στο Λουξεμβούργο (5,6%), την Αυστρία (2,4%), τη Γερμανία (0,3%) και την Ισπανία (0,1%).

Στα δεδομένα δεν περιλαμβάνονται στοιχεία για την Κύπρο, την Ελλάδα, την Τσεχία και την Ιταλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση