ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:04
 

Νέα υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο

«Η μείωση οφείλεται κυρίως σε επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στον τομέα των υπηρεσιών», αναφέρει το ΚΟΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Νέα επιδείνωση παρουσίασε τον Μάρτιο του 2019 το οικονομικό κλίμα κυρίως λόγω της υποχώρησης του κλίματος στον τομέα των υπηρεσιών.

Ειδικότερα, ο Δείκτης Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) που καταρτίζει το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών (ΚΟΕ) του Πανεπιστημίου Κύπρου υποχώρησε στις 110,3 μονάδες καταγράφοντας μείωση 2,0 μονάδων σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που ο ΔΟΣ κινείται πτωτικά.

«Η μείωση οφείλεται κυρίως σε επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στον τομέα των υπηρεσιών», αναφέρει το ΚΟΕ.

Σύμφωνα με το ΚΟΕ, η υποχώρηση του κλίματος στις υπηρεσίες προήλθε από δυσμενέστερες αξιολογήσεις της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης και ζήτησης των επιχειρήσεων και, σε μικρότερο βαθμό, σε πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις για τον κύκλο εργασιών του επόμενου τριμήνου.

Οριακή βελτίωση παρουσίασε το επιχειρηματικό κλίμα στο λιανικό εμπόριο και στις κατασκευές λόγω ευνοϊκότερων απαντήσεων για τις μελλοντικές πωλήσεις και για τα υπό εξέλιξη έργα, αντίστοιχα, αναφέρει η ΚΟΕ.

Επίσης οι ευνοϊκότερες αξιολογήσεις για τα επίπεδα των αποθεμάτων των τελικών προϊόντων ώθησαν ανοδικά το κλίμα στον τομέα της μεταποίησης.

Τέλος, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε οριακά ως αποτέλεσμα προς τα κάτω αναθεώρησης των προσδοκιών για τη γενική οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και αποδυνάμωσης των προθέσεων των καταναλωτών για μεγάλες αγορές κατά τους επόμενους 12 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μετωπική σύγκρουση Νταβούτογλου - Ερντογάν

«Θύμωσε και το λατζινάρι! »
ΑΚΑ  |  11:13

Πάτωσε στην ελευθεροτυπία η Τουρκία

«Mαντιλοφορεμένες, δηλαδή οπισθοδρομικές, διαλαλούν την οπισθοδρομικότητα της Τουρκίας! Να γελάσουμε ...»
ΑΚΑ  |  11:11

Πολιτική αβεβαιότητα στα κατεχόμενα

«Έ, ρε γλέντια!»
ΑΚΑ  |  11:09

Υφ.Τουρισμού: Στήριξη στους στόχους της Λεμεσού για τον τουρισμό

«Τα παιδία …παίζει, και μας …εμπαίζει!!!»
Ai Em  |  10:27

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

Η απόφαση του Σολτς να μην εκδώσει καθαρό νέο χρέος έχει επικριθεί τόσο από τους Συντηρητικούς της Μέρκελ όσο και από τους δικούς του Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανική εμμονή

Ο Ολαφ Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αυξήσει το χρέος της ώστε να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη γερμανική οικονομία. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
X