ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέες κυρώσεις Καναδά κατά Ρωσίας, σε συντονισμό με ΗΠΑ - Αναφέρεται και η Κύπρος

Στο μεταξύ, νέους εμπορικούς περιορισμούς σε συνολικά 93 οντότητες, επειδή υποστήριξαν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία, επέβαλαν οι ΗΠΑ

ΚΥΠΕ

Ο Καναδάς, σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι επιβάλλει κυρώσεις σε 10 άτομα και 153 οντότητες σε μια προσπάθεια να τιμωρήσει τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Τα τιμωρητικά μέτρα στοχεύουν όσους υποστηρίζουν τον πόλεμο, μέσω οικονομικών, υλικοτεχνικής υποστήριξης και αποφυγής κυρώσεων και περιλαμβάνουν ανώτερους αξιωματούχους ιδιωτικών και κρατικών εταιρειών εγγεγραμμένων στη Ρωσία και την Κύπρο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Εμπορικοί περιορισμοί από ΗΠΑ σε 93 οντότητες

Στο μεταξύ, νέους εμπορικούς περιορισμούς σε συνολικά 93 οντότητες, από Ρωσία, Κίνα, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κιργιστάν, Ινδία και Νότια Κορέα, επειδή υποστήριξαν την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία, επέβαλε την Παρασκευή η Κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η ενέργεια αυτή, μία ημέρα πριν από τη δεύτερη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημαίνει ότι οι εταιρείες θα ενταχθούν στον "κατάλογο οντοτήτων" του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, απαγορεύοντας ουσιαστικά τις αμερικανικές αποστολές προς αυτές.

Από τις νέες οντότητες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, 63 προέρχονται από τη Ρωσία, 16 από την Τουρκία, οκτώ από την Κίνα και τέσσερις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι ορισμένες από τις εταιρείες προστέθηκαν για το ρόλο τους στην εκτροπή ελεγχόμενων μικροηλεκτρονικών προς τις στρατιωτικές και μυστικές αρχές της Ρωσίας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα στοιχείο του τελευταίου γύρου κυρώσεων και ελέγχων των εξαγωγών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους εταίρους και τους συμμάχους ως απάντηση στον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο οποίος ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης ότι θα επιβάλουν επίσης κυρώσεις σε περισσότερους από 500 στόχους για τον πόλεμο και τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε ένα 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας που σχετίζονται με την Ουκρανία, θέτοντας απαγορεύσεις σε σχεδόν 200 οντότητες και φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται ότι βοηθούν τη Μόσχα να προμηθεύεται όπλα ή ότι εμπλέκονται σε απαγωγές παιδιών από την Ουκρανία.

 "Με τις σημερινές ενέργειες, έχουμε πλέον τοποθετήσει περισσότερα από 900 μέρη στον κατάλογο οντοτήτων μας για το ρόλο τους στην πλήρους κλίμακας εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία", δήλωσε ο βοηθός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορίου Matthew S. Axelrod.  

Στις οντότητες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο περιλαμβάνεται και η Crynofist Aviation με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία παρέχει ανταλλακτικά για αεροπλάνα. Η Ρωσία αντιμετώπισε αυστηρές κυρώσεις στον στόλο των επιβατικών αερογραμμών της τα τελευταία δύο χρόνια και προσπάθησε να συντηρήσει και να κρατήσει τα αεροπλάνα σε λειτουργία.

Η Crynofist δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Ρωσία  |  Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση