ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς απορρίπτει καταγγελίες των Συντεχνιών ΑΗΚ

Απορρίπτει κατηγορηματικά ότι ο Διευθυντής έχει ενεργήσει εκδικητικά απέναντι στον Διευθυντή Λειτουργίας και Προσωπικού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κατηγορηματικά απορρίπτει ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) τις καταγγελίες των Συντεχνιών της ΑΗΚ προς τη ΡΑΕΚ σχετικά με εκδικητική συμπεριφορά σε αποφάσεις του Διευθυντή του ΔΣΜΚ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Διαχειριστής.

Οπως αναφέρεται, σχετικά με δημοσίευμα στον Τύπο που αφορά καταγγελίες Συντεχνιών της ΑΗΚ προς τη ΡΑΕΚ, σε καμία περίπτωση ο Διαχειριστής δεν έχει ενεργοποιήσει άρθρο του Νόμου για κήρυξη «Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης».

Παράλληλα, ο ΔΣΜ απορρίπτει κατηγορηματικά ότι ο Διευθυντής έχει ενεργήσει εκδικητικά απέναντι στον Διευθυντή Λειτουργίας και Προσωπικού ή ότι έχει παραβιάσει οποιαδήποτε πρόνοια της σχετικής νομοθεσίας, «εκτός στην έκταση που αυτός όπως και ο προκάτοχοι του, έχουν ανεχθεί την μη ουσιαστική εφαρμογή αριθμού διατάξεων του περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού Νόμου, αποδεχόμενοι να διοικούν και να προσπαθούν να ασκήσουν τις αρμοδιότητες του ΔΣΜΚ, με προσωπικό στο οποίο ουδεμία εξουσία τους έχει αναγνωρισθεί».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δυστυχώς η συνεργασία του Διευθυντή ΔΣΜΚ με τον Διευθυντή Λειτουργίας και Προσωπικού ΔΣΜΚ παρουσίασε προβλήματα, αφού ο δεύτερος δεν συμφωνεί ή διατηρεί άλλες απόψεις από τον Διευθυντή, για διάφορα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του ΔΣΜΚ.

«Ο Διευθυντής Λειτουργίας και Προσωπικού στηριζόμενος στις δικές του απόψεις και ερμηνεία της νομοθεσίας για τον τρόπο λειτουργίας του ΔΣΜΚ, έχει προβεί σε καταγγελία του Διευθυντή του ΔΣΜΚ στην ΑΗΚ για παραβίαση της νομοθεσίας και ετσιθελική συμπεριφορά. Αυτή η εξέλιξη σε συνάρτηση με καταγγελίες των Συντεχνιών ΑΗΚ που αφορούν το ίδιο θέμα και έχουν κοινοποιηθεί στο προσωπικό του ΔΣΜΚ, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως «ενόψει αυτής της κρίσης που έχουν προκαλέσει οι αβάσιμες αλλά βαρύτατες καταγγελίες των Συντεχνιών ΑΗΚ», ο Διευθυντής ΔΣΜΚ, αφού έχει λάβει υπόψη και την κρίσιμη καμπή που διέρχεται η Κύπρος λόγω της πανδημίας καθώς και τις μεγάλες προκλήσεις όπως η διαχείριση της λειτουργικής επάρκειας κατά τη Θερινή Περίοδο και το άνοιγμα της Αγοράς Ηλεκτρισμού και η διασυνοριακή διασύνδεση «Euroasia Interconnector», έχει αποφασίσει, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, να αναλάβει τα καθήκοντα λειτουργίας συστήματος για σκοπούς εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοια συμβάντα αντιπαράθεσης του Διευθυντή Λειτουργίας και Προσωπικού και με τους προηγούμενους Διευθυντές του ΔΣΜΚ, με τον τέως Διευθυντή του ΔΣΜΚ να καταφεύγει σε ανάλογη προς του νυν Διευθυντή απόφαση λύση.

«Τόσο ο Διευθυντής όσο και κάθε προκάτοχος του, όπως διαπιστώνεται από το Αρχείο του ΔΣΜΚ, με κάθε ευκαιρία, αρκετές φορές έχουν καταγγείλει τόσο στην ΡΑΕΚ όσο και στο Υπουργείο ή άλλες Αρχές, την πρωτόγνωρη και άκρως αντινομική κατάσταση, που ο εκάστοτε Διευθυντής ΔΣΜΚ ευρίσκεται, αφού διοικεί προσωπικό το οποίο ανήκει και υπάγεται θεσμικά στην ΑΗΚ, με μόνο εφόδιο την πειθώ που διαθέτει», αναφέρεται.

Καταληκτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων, παρά την παραδοξότητα που υπάρχει στο Καθεστώς Υπηρεσίας τους, συνεργάζεται με τον Διευθυντή και προσπαθεί να επιτελέσει τα καθήκοντα του, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση