ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ καλεί τον ΥΠΟΙΚ να αναθεωρήσει για αντιμισθία Αστυνομικών στις εκλογές

Η ανακοίνωση από τον ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ

ΚΥΠΕ

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, που υπάγεται στην Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ), με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα αναφέρει ότι η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, ότι η αντιμισθία που θα λάβουν τα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία θα εργαστούν στις επερχόμενες εκλογές, στις 9 Ιουνίου 2024, θα είναι υπολογισμένη στη μισθολογική κλίμακα Α3, έχει προκαλέσει αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους στην Αστυνομία. Καλεί παράλληλα τον Υπουργό Οικονομικών να «αναθεωρήσει τάχιστα», δηλώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ θα υποχρεωθεί να εξετάσει μέτρα αντίδρασης.

Στην ανακοίνωση ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ προσθέτει ότι είναι απαράδεκτες, οι «ακατανόητες “αλχημείες”» του Υπουργείου Οικονομικών, για εξοικονόμηση πόρων από χαμηλόμισθα μέλη της Αστυνομίας, δεδομένου μάλιστα, ότι αυτό το κόστος δεν είναι επαναλαμβανόμενο. Λέει ακόμη ότι διεκδικεί για τα μέλη του και όλους τους Αστυνομικούς δίκαιη μεταχείριση, δηλαδή την πληρωμή της αντιμισθίας κάθε εργαζόμενου ανάλογα με τις ώρες που θα εργαστεί, στη βάση της μισθολογικής κλίμακας που είναι τοποθετημένος.

Αναφέρει ότι χιλιάδες μέλη της Αστυνομίας, η πλειοψηφία των οποίων είναι τοποθετημένα στη μισθολογική κλίμακα Α7, Α8, Α9, με προϋπηρεσία πέραν των 15 ετών, θα εργαστούν υποχρεωτικά συνεχόμενο ωράριο, πέραν των 20 ωρών την Κυριακή των εκλογών, για την ασφαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και θα λάβουν αντιμισθία ως νεοεισερχόμενοι σπουδαστές της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Στην ανακοίνωση ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι «μετά και την πρόσφατη διαταγή του Αρχηγού της Αστυνομίας, που υποχρέωσε συνάδελφους/σες να εργάζονται πέραν του συνήθους ωραρίου τους, λαμβάνοντας χρόνο ανάπαυσης αντί μισθού, το Υπουργείο Οικονομικών και η Κυβέρνηση κατ΄επέκταση, με αυτή την απόφαση ολοκλήρωσαν την αδικία σε βάρος των μελών της Αστυνομίας».

Ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ στην ανακοίνωση αναφέρει ότι τα μέλη της Αστυνομίας αριθμούν περί τις 5.500 άτομα και με τις οικογένειές τους αποτελούν σημαντική ομάδα του εκλογικού σώματος «και αυτό θα πρέπει να έχουν κατά νου οι κυβερνώντες, όταν λαμβάνουν αποφάσεις» που τους επηρεάζουν.

Καλεί την Κυβέρνηση και ειδικότερα τον Υπουργό Οικονομικών όπως «αναθεωρήσουν τάχιστα την άδικη απόφασή τους». «Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ θα υποχρεωθεί να εξετάσει μέτρα αντίδρασης προκειμένου να προστατεύσει το καλώς νοούμενο συμφέρον των συναδέλφων/σών» καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση