ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος ΕΒΕΛ: Αναμενόμενη εξέλιξη ο τερματισμός σύμβασης λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας

ΚΥΠΕ

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την εξέλιξη με τον τερματισμό της σύμβασης για το ενιαίο έργο ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας (ΕΒΕΛ) Νάκης Αντωνίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Αντωνίου «δεν ήταν ευχάριστη εξέλιξη ο τερματισμός από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της σύμβασης παραχώρησης του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, ωστόσο με τα τεκταινόμενα των τελευταίων εβδομάδων, ήταν αναμενόμενη. Πλέον το λιμάνι πάει στην Αρχή Λιμένων και ελπίζω ότι η μετάβαση θα είναι ομαλή, ενώ και η μαρίνα θα πάει επίσης πίσω στο Κράτος».

Πρόσθεσε ότι «ως ΕΒΕΛ θα έχουμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας προκειμένου να συντονιστούμε για το τι γίνεται πάρα πέρα ενώ την Παρασκευή θα συναντηθούμε και με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη». «Κρατάμε την υπόσχεση τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη όσο και του Υπουργού Μεταφορών ότι η επένδυση θα γίνει με τον άλφα ή βήτα τρόπο, μπορεί να μην γίνει με την συγκεκριμένη μορφή αλλά μπορεί να εξευρεθεί κάποια άλλη» ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Αντωνίου «ο επιχειρηματικός κόσμος της Λάρνακας είναι έτοιμος να βοηθήσει και να συμμετάσχει σε αυτή την επένδυση για να προχωρήσουμε. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών αρκετοί επενδυτές ενδιαφέρονται να μάθουν κατά πόσον υπάρχουν ώριμα έργα για να επενδύσουν στην Κύπρο και το έργο του λιμανιού – μαρίνας Λάρνακας είναι ώριμο».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ είπε ακόμα ότι «είμαστε αισιόδοξοι, θα τρέξουμε, έχουμε όραμα για την Λάρνακα, την πόλη μας η οποία θα πάει μπροστά, ό,τι και να συμβεί».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση